skip to Main Content
Nieuw Platform Autisme Jonge Kind #tips

Nieuw platform Autisme Jonge Kind #tips

Fijn nieuws voor ouders en mantelzorgers van kinderen die een vorm van autisme hebben: sinds kort bestaat er een platform met de naam ‘Autisme Jonge Kind’. En daar vind je informatie over allerlei autisme spectrum stoornissen (ASS) bij jonge kinderen. 

Op het platform kunnen niet alleen ouders terecht, maar ook professionals, zoals leerkrachten van basisscholen. Online kan iedereen die dat wil informatie vinden over de verschillende verschijningsvormen van autisme – en daardoor handvatten om mogelijk autisme bij jonge kinderen tijdig te herkennen.

Kinderen met autisme krijgen te laat zorg

De initiatiefnemers van het platform komen uit verschillende organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging voor Autisme en Stichting Papageno. Zij zeggen dat kinderen met een vorm van autisme vaak te laat zorg krijgen. Doordat niemand doorheeft, dat er autisme in het spel is, kunnen kinderen een (onnodige) ontwikkelingsachterstand opbouwen. Bovendien ontstaat er veel stress in het gezin.

Antwoord op veel gestelde vragen

Het platform ‘Autisme Jonge Kind’ is nog maar net online en wordt in de komende maanden uitgebouwd. Als je nu gaat kijken, vind je al veel informatie. In de komende maanden komt daar van alles bij, bijvoorbeeld over behandelingen, cursussen en scholingen, wetenschappelijke publicaties. Bovendien vind je er straks antwoorden op veel gestelde vragen.

Meer weten over autisme bij jonge kinderen?

Voor Mantelzorgelijk schrijft Julie, de moeder van Beer, over de impact van autisme op haar haar zoon, haar gezin en op haar eigen leven als mantelzorger.

Wil je een kijkje op het nieuwe platform nemen? Hier is de link naar Autisme Jonge Kind.

 

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X