Muziekkids: Een muzikaal zorginitiatief!

De positieve werking van muziekbeleving bij ziekte is inmiddels alom bekend. Het horen van muziek. Het maken en spelen van muziek. Het luisteren naar muziek. Het geeft heel krachtige en ook heel duidelijk, aantoonbare resultaten. Muziek kan in niet geringe mate bijdragen tot herstel. De Muziekkids wil kinderen die vanwege ziekte of ongemak langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven iets brengen. Dat begon met een gitaarveiling, waarvan de opbrengst moest gaan naar iets om hen op te vrolijken. Misschien een keer iets anders dan clowns ;-). Ze besloten de kinderen een ‘helende’ muziekbeleving aan te reiken, waardoor zij hun –vaak toch door de ziekte bepaalde– gedachten, los kunnen laten. Of beter nog, misschien zelfs wat vergeten …

Wat een topinitiatief. Gelukkig dachten meer mensen dat, want er zijn inmiddels al vele grote artiesten aangehaakt bij de Muziekkids (Guus Meeuwis, Ali B, Armin van Buuren en ga zo maar door). Inmiddels zijn er in zes ziekenhuisen al studio’s waar de kinderen even kunnen opgaan in muziek. De laatste aanwinst is het Princes Maxima Centrum voor Kinderoncologie Utrecht. Als we de site mogen geloven zitten er nog vele andere studio’s in de pijpleiding.

In de studio’s wil de stichting de mogelijkheid creëren, om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen, beluisteren en beleven van muziek! Ze zorgen voor ervaren muziekdocenten die de Kids daarbij 7 dagen per week begeleiden. Om hen te leren individueel en samen muziek te maken. En te spelen. Ze hopen dat daarmee de dagelijkse pijn, het verdriet èn het gemis van thuis, wat wordt verzacht. Mooi he? Voor meer impressie: kijk het filmpje.

 

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top