skip to Main Content

Mirjam schrijft over de zorg voor haar moeder: Overdrijven is ook een vak ;)

“Goedemiddag mam, hier ben ik weer”

Uitgelaten kom ik mijn moeders woonkamer binnen. De zon schijnt en de krokusjes staan in bloei; de lente is in aantocht! Na de warme zomer van vorig jaar, hebben we een zonnescherm laten plaatsen. Mijn moeders woonkamer ligt op het zuiden en dat was toen net even te warm, we hebben toen een airco aangeschaft. Deze winter is het zonnescherm dat we maanden terug al hadden besteld geplaatst en hangt nu in volle glorie te pronken aan de gevel. Mama vindt het prachtig en is blij dat we die nu eindelijk in gebruik kunnen nemen.

“Wat een heerlijk weer is het toch hè mam, ik zal de deur even open zetten”. “Heerlijk” zegt mijn moeder, “ik heb zin om te schaatsen.”

“Natuurlijk Mam, heerlijk schaatsweer”

We eten samen een broodje en strooien ook wat brood voor de vogels op de buitentafel. De Halsbandparkieten en de Eksters hebben dit snel in de gaten.

“Ik wil weer kippen” zegt mijn moeder als reactie op al die vleugels buiten.

“Je hebt toch al vogeltjes?” zeg ik. Ze kijkt naar Fedde en Foekje, de zebravinkjes die voor het raam op hun stokje zitten.

“Ja, maar die verzorg jij, ik wil ook voor iemand zorgen” zeg mijn moeder.

“Wat dacht je van Mieuwke de kat, daar zorg jij toch voor mam?” beantwoord ik mijn moeder.

Mieuwke is de robot-kat van mijn moeder, haar steun en toeverlaat.

“Oh ja, daar zorg ik voor…… ze is niet lastig en luistert altijd meteen als ik haar roep…… gisteren deed ze deur open….. en nam de bloemen aan die gebracht werden……  zo knap!”

 

“Zeker knap mam” ;))

 

 

 

 

 

 

Mirjam Kok

De ziekte van Alzheimer krijg je nooit alleen, mijn moeder kreeg de diagnose maar ook wij zijn belast. Sinds 2012 heb ik de zorg voor haar op me genomen. Het is soms zwaar en verdrietig, maar meestal maken we van de dag een feestje en is humor ons sterkste wapen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X