Mijn eerste blog voor Mantelzorgelijk

Laat ik beginnen met voorstellen. Carolien, blijkbaar in mijn tweede puberteit qua leeftijd. Getrouwd en moeder van een prachtige zoon die geboren is in mijn hart.

Ik ben opgegroeid als brus (broer of zus van een kind met beperkingen) en heb jaren gewerkt als ergotherapeut. Ik ben dus van een heleboel markten thuis.

Een prachtige zoon die door een hersenvliesontsteking niet aangeboren hersenletsel, ook wel NAH genoemd heeft gekregen.

Een MRI liet zien dat er heel veel schade zit. Helaas veroorzaakt die schade heel veel andere uitdagingen. Zoon is volledig doof, heeft een zeldzame vorm van epilepsie, wat motorische problemen, verstandelijke beperking en een prikkelverwerkingsstoornis. Daarnaast nog wat andere uitdagingen.

In de afgelopen zes jaar hebben we gezamelijk al heel wat avonturen beleeft, die ik vooral op mijn prive pagina deelde.

Er waren mensen heel attent en wilden weten hoe het ging. Ik merkte alleen dat ik het soms moeilijk vond om te vertellen hoe dingen echt zijn, daar heb ik dan wat nadenk tijd voor nodig. Maar ook dat ik het na een keer of drie vertellen, het niet meer leuk vond om hetzelfde te vertellen.

Door te gaan delen wat er allemaal gebeurt in ons leven, heb ik een soort van uitlaatklep, kunnen mensen meeleven of juist doorscrollen als het niet interessant is. En het scheelt me heel vaak hetzelfde verhaal vertellen (al doe ik dat toch wel omdat vele uitdagingen heeeeeel vaak terug komen).

Ik krijg niet altijd een reactie op de post, maar wel een telefoontje of app dat mensen hadden gelezen dat ik ervaring had met iets en of ik kon helpen. Of juist dat dingen zo ontzettend herkenbaar zijn.

En dat was voor mij ook een reden om me aan te melden als blogger bij Mantelzorgelijk. Ik denk dat ik dan naast de uitlaatklep, meer mensen kan bereiken en op die manier steun bieden. Door hopelijk herkenning te bieden, informatie te geven of juist te leren hoe dingen gaan in ons gezin.

Heel spannend dus,  maar ik heb er ook zin in.

Hopelijk tot een volgende keer!

Carolien is moeder en brus van complexe meervoudig gehandicapte zoon en broertje.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top