Mariette blogt exclusief vanuit het buitenland – ‘Robin’s Wish’

Robin’s Wish,” een documentaire over de tragische dood van komiek/acteur Robin Williams, en de uitdagingen waarmee hij te maken kreeg tijdens zijn gevecht met een hersenaandoening, werd uitgebracht op 1 september 2020. In de film wordt uitgelegd wat er nou echt met hem is gebeurd aan het eind van zijn leven, en men laat zien wat de kracht achter de geest van een van de grootste entertainers ter wereld was.

Zijn film en televisierollen en zijn stand-up comedy optredens waren geliefd bij miljoenen mensen over de hele wereld. Mensen waren dan ook geschokt en bedroefd toen op 11 augustus 2014 bekend werd dat Williams zelfmoord had gepleegd. Hij was 63 jaar oud.

Hoewel er veel gespeculeerd werd over de vraag waarom — depressie, angst, drugs, financiële problemen — onthulde de lijkschouwing dat hij Lewy Body dementie had. Zijn vrouw, Susan Schneider Williams, zei dat het lijkschouwingsrapport ‘het begin was van begrijpen wat er al die tijd nou echt aan de hand was.’

Lewy body dementie is na de ziekte van Alzheimer de tweede meest voorkomende vorm van progressieve dementie. Eiwitafzettingen, genaamd Lewy bodies, vormen zich in de zenuwcellen in de gebieden van de hersenen die bij het denken, het geheugen en beweging betrokken zijn.

Bruce Miller, M.D., directeur van het Memory and Aging Center aan de universiteit van Californië in San Francisco en mededirecteur van het Global Brain Health instituut, legt in de film uit dat Lewy Body dementie een verwoestende ziekte is die de mate van angst en twijfelen aan jezelf verhoogt, en ook waanideeën kan veroorzaken bij iemand die nooit eerder waanideeën heeft gehad.

Williams was zichzelf niet meer, het lot van degenen die dit soort neurologische aandoeningen ontwikkelen, waaronder frontotemporale dementie (FTD). Zijn vrouw herinnert zich dat Robin op een bepaald moment tegen haar zei dat hij ‘zijn hersenen gewoon opnieuw wilde opstarten.’

Robin’s Wish” is niet beschikbaar op Netflix of andere livestream diensten maar kan alleen gekocht of gehuurd worden bij online on-demand winkels zoals Google Play, Apple iTunes, IMDb en Amazon Prime Video.

Hier kun je de officiële trailer bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=VwTdiolcddM&ab_channel=TrailersHD

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top