skip to Main Content

Mantelzorgvraag: de gemeente erkent niet dat wij mantelzorgen!

Iedere dag krijgen we bij Mantelzorgelijk vragen van mantelzorgers die het even niet meer weten. Juist door je probleem te delen, kunnen we elkaar helpen. Wie heeft er een gouden tip voor Inez?
Beste mensen,
Wij zitten met het volgende probleem. Wij hebben een stuk aangebouwd aan ons huis en in deze aanbouw is onder andere een mantelzorgwoning voor mijn schoonmoeder gerealiseerd. Nu wil de gemeente noch de mantelzorg, noch de mantelzorgwoning erkennen terwijl mijn schoonmoeder ondertussen absoluut niet zelfstandig kan wonen na een herseninfarct.
Voor mijn schoonmoeder vind ik dit erg vervelend. Zij woont hier nu wel, maar de gemeente wil dat we de voorzieningen (keuken en badkamer) uit haar woongedeelte halen, puur vanwege het feit dat zij, zonder opgaaf van redenen, de mantelzorg niet willen erkennen.
Van onze buurman hebben wij gehoord dat Mantelzorgelijk heel veel voor mantelzorgers kan betekenen. Wij hopen dat jullie ons in deze van advies kunt voorzien dan wel zou kunnen helpen.
Heb jij een advies voor Inez? Laat het ons alsjeblieft weten via social media of in het commentaarvak onder deze blog.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X