skip to Main Content

Mantelzorghulpvraag: “Ik zit overspannen thuis, hoe nu verder?”

Regelmatig ontvangen we bij Mantelzorgelijk mails met vragen van mantelzorgers. Die delen we graag op de site, want samen weten we meer! Heb jij een antwoord op deze vraag van Desirée? Laat het weten in de comments – wij sturen alle reacties naar haar door!

“Hallo allemaal,

Heb de afgelopen maanden veel op jullie site gelezen en vandaag wilde ik zelf iets schrijven. Ik ben sinds drie weken ziek gemeld op mijn werk door overbelasting. Ik werk in de zorg (verzorgingshuis) en doe thuis de zorg voor mijn man, hij heeft dementie. Op het werk stortte ik op die middag helemaal in. Ik kon alleen nog maar huilen. Slaap ook heel slecht. Mijn huisarts heeft toen direct gereageerd en de bedrijfsarts nu ook en nu ben ik officieel ziek thuis. Er is nog geen vervolg afgesproken. Ik zit thuis en ik weet nog niet hoe het verder gaat. Ik ben zo moe. Waar moet ik me nu op instellen? Hoe gaat dit verder? Weet iemand meer?

Groeten, Desiree”

Wil jij zelf een vraag stellen aan duizenden mantelzorgers? Dat kan! Stuur je mail naar info@mantelzorgelijk.nl – en dat kan ook anoniem. Wij delen je mail op de site en sturen alle antwoorden aan je door! Want zorgen, dat doen we samen.

 

 

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Hoi Desiree
    ‘Een antwoord hierop heb ook ik niet, zit, met vele mantelzorgers in het zelfde schuitje als jij.
    Heb het gevoel dat wij als mantelzorgers worden uitgebuit door kosten te besparen i.v.m de zorg
    Men moet gewoon ook eens aan ons denken, door bijvoorbeeld een zorghotel of iets dergelijks voor mantelzorgers beschikbaar te stellen, zonder kosten, want het kost ook ons veel geld.
    Sterkte meid, ik leef met je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X