Mantelzorghulpvraag: om hulp vragen is moeilijk, maar super slim!

Voor ik actief werd voor Mantelzorgelijk had ik al eens eerder geprobeerd een platform te creëren waarbij ik mensen kon helpen met uitzoekvragen. Toen in een nóg bredere zin van het woord. Ik wilde je helpen een groots feest op te zetten voor weinig geld, of juridische zaken uitpluizen, óf uitzoeken of je recht had op een overheidspotje. Ik was ‘de vrouw die alles regelt’. Een aantal verzoeken kreeg ik en ik ging aan de slag. Puur vrijwillig, omdat ik in mijn tijd als mantelzorger om me heen zag hoe hulpeloos sommige mensen waren met de extreme lading aan informatie, formulieren en mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook een heleboel mantelzorgers die niet het onderste uit de kan halen. Het klinkt negatief, maar ik bedoel ermee te zeggen dat veel mantelzorgers moe zijn van het regelen dat broodnodig is en geen fut hebben om verder te kijken of ze nog ergens recht op hebben. Begrijpelijk!

In mijn vorige avontuur verbaasde het me dat ik zo weinig vragen kreeg. Ik had verwacht dat mensen hun problemen als hagelstenen zouden dumpen en gezien het ‘gratis’ element zouden uittesten waar ik toe in staat was. Ik beloofde niet alles zelf te weten, maar ik ben goed in de juiste mensen benaderen om achter het antwoord te komen. Ik ben na drie maanden gestopt, omdat ik een baan kreeg, maar ook omdat de vragen niet meer binnenkwamen. Ik zou harde marketing moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat mensen hun vragen zouden gaan stellen. Om hulp vragen blijkt moeilijk. Nu bij Mantelzorgelijk ervaar ik hetzelfde. Mijn tijd is gratis voor jou.

succesvol-zonder-subsidies-4-728

Jij daar, met een bak ellende van jewelste. Ik begrijp dat het weer een inspanning is om hulp te vragen, maar zie het als een extra set handen waar je even gebruik van mag maken. Iemand die meedenkt en je hopelijk een stap verder kan zetten, zonder dat het je veel energie kost. Mijn doel is natuurlijk om energie op te leveren, dus wat houdt je tegen? Mail me maar gewoon met je situatie en vraag. Ik heb ook gekke situaties meegemaakt, ik schrik niet snel en weet mijn eigen grenzen wel aan te geven. Kom maar op! We gaan samen kijken wat er gebeurt, want ik weet het ook niet, maar ik ben enorm gedreven mijn best te doen om een klein verschil te maken in jouw dagelijkse leven.

P.S. Je mag mij om hulp vragen, maar vergeet niet om de mensen in je directe omgeving te laten zien wat je nodig hebt. Als je niet aangeeft waar je behoefte ligt, kan niemand er op in spelen. Mensen zijn blij iets te betekenen, dus het is een win-win situatie en die zijn slim!

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top