Mantelzorgelijk; Lotgenoten, Deelgenoten & Bondgenoten

Wie zijn we?
De stichting Mantelzorgelijk is in 2015 opgericht omdat we als mantelzorger terechtkwamen in een woud van regels en voorschriften. Het kostte ons veel tijd en energie om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en regelgeving. En dan nog liepen we vast. Dit zorgde voor extra druk in een toch al moeilijke periode. Want als mantelzorg je overkomt, dan heb je snelle en duidelijke informatie nodig. Dan wil je gewoon weten wat de mogelijkheden zijn en wil je inzicht en overzicht. Wij vonden dat het beter kon en dat was de start van stichting Mantelzorgelijk. Een onafhankelijke stichting zonder winstoogmerk en met een ANBI-status.

We zijn Lotgenoten
De mensen achter Mantelzorgelijk zijn allemaal ervaren mantelzorgers. Iedereen die meewerkt, meeschrijft en meehelpt bij Mantelzorgelijk geeft vrijwillig zijn tijd om andere mantelzorgers te helpen. We kennen alle klappen van de ‘mantelzorgzweep’ en willen de wereld voor andere mantelzorgers iets makkelijker en soms wat mooier maken. Of je nu net kennis maakt met mantelzorgen of er al jaren druk mee bent, lotgenoten zijn van onschatbare waarde. Niemand kent de situatie zo goed als iemand die er zelf in zit.

We zijn Deelgenoten
Veel informatie is slecht te vinden en de weg naar ondersteuning is vaak ingewikkeld en onoverzichtelijk. Daar brengen wij verandering in met onze informatiepagina’s en artikelen op onze website www.mantelzorgelijk.nl. Hier delen we gebundelde informatie over alle facetten van het mantelzorgen. Alle informatiepagina’s zijn in verschillende talen beschikbaar en hebben een voorleesfunctie. Zo is het voor iedereen mogelijk om goed op de hoogte te zijn en te blijven. Maar ook de persoonlijke verhalen van mantelzorgers zijn van grote waarde. Ieder dag delen we nieuwe blogs en artikelen van mantelzorgers over hun zorg- en leefwereld.

We zijn Bondgenoten
Naast goede en actuele informatie vinden wij gerichte steun aan mantelzorgers erg belangrijk. Lotgenotencontact en ervaringsdeskundigheid bieden mantelzorgers praktische steun, gerichte oplossingen en persoonlijke hulp. Hiertoe hebben we een afgeschermd en veilig forum op onze website ontwikkeld. Zo kunnen we elkaar helpen en versterken in bondgenootschap.

Maar we gaan nog een stap verder. Wij willen dat mantelzorg in de Nederlandse samenleving breed geaccepteerd, gewaardeerd én ondersteund wordt. Dat we gehoord en gezien worden in de onmisbare rol die we vervullen. Door krachtenbundeling zijn wij de stem van mantelzorgend Nederland en komen we op voor de belangen van mantelzorgers.

Word vriend
Door je bij ons aan te sluiten kom je op een veilige en laagdrempelige manier in contact met lotgenoten en diverse mantelzorgexperts. Onze vrijwilligers doneren hun tijd en inzet. Maar het maken en onderhouden van een groot internetplatform kost geld. Daarom vragen we je om een kleine bijdrage. Voor slechts € 10,- per jaar kun je 24/7 online bij ons terecht op ons actieve community-platform met afgeschermd forum. Dus ‘word vriend’ en help ons en elkaar.

Avatar foto

Margreet van der Voort en Marjolijn Bruurs zitten niet alleen met elkaar in het bestuur van Mantelzorgelijk maar zij delen ook heel veel dezelfde ideeën over alles wat te maken heeft met ouderen- en mantelzorg. Als zij in de media iets tegenkomen dat hen verheugt, verbaast of shockeert gaan ze samen op onderzoek uit. De één stapt op de bron af, de ander doet het inhoudelijk speurwerk en dan.... komen er dit soort columns uit. Vanaf nu zul je meer van dit schrijversduo tegenkomen op Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top