skip to Main Content

Mantelzorgelijk: van en voor mantelzorgers… én zorgprofessionals

Wist je dat we met Mantelzorgelijk iedere dag duizenden mantelzorgers bereiken? Door het delen van onze ervaringen en tips, het doorgeven van kennis, maar vooral door elkaar een hart onder de riem te steken. Mantelzorgelijk is een makkelijke, laagdrempelige manier om contact te krijgen met andere mantelzorgers, en wel op de tijd die jou uitkomt. Ook als dat midden in de nacht is.

Best bijzonder, eigenlijk. Dat onze site zo enorm is gegroeid komt natuurlijk omdat mantelzorgers elkaars verhalen willen lezen. Want door de ervaringen van een ander voel je dat je niet alleen staat. En besef je dat je niet tijdens de meest moeilijke momenten zelf het wiel helemaal opnieuw moet uitvinden. En naast de tips en steun van al die andere mantelzorgers vind je op deze site nog iets anders… waar we niet zo vaak bij stilstaan, maar waar ik wel graag iets over wil vertellen!

Betrokken professionals

Er lezen namelijk heel wat mensen mee, die zelf in de zorg werken. In verzorgingshuizen, bijvoorbeeld. Of bij thuiszorginstellingen. We hebben ook meelezers bij verschillende gemeentes. En een groepje betrokken mantelzorgmakelaars. Deze mensen hebben misschien geen dierbare thuis, waar ze iedere dag voor moeten zorgen. Maar ze hebben door hun werk wel dagelijks te maken met patiënten – en met hun mantelzorgers.

Hier op Mantelzorgelijk kunnen deze zorgprofessionals twee dingen doen. Ten eerste kunnen ze hun eigen kennis en perspectief delen. We plaatsen regelmatig stukken daarover. Bovendien krijgen we veel reacties vanuit de zorgpraktijk onder de verhalen en ervaringen van onze vele bloggers. En al is en blijft onze site compleet gericht op mantelzorgers, en niet op zorg-medewerkers, zijn we blij met die reacties! Want het is waardevol om elkaars perspectief te leren kennen.

Mantelzorg van alle kanten

En ten tweede werkt het effect ook andersom. Professionele zorgverleners nemen door deze site van alles wat wij als mantelzorgers dagelijks meemaken, mee naar hun werkplek. En dat is heel belangrijk. Juist doordat er hier hele schrijnende gevallen langskomen, maar ook prachtige momenten gedeeld worden, leren we – van elkaar – dat het mantelzorgleven heel veel kanten heeft.

Laten we iedere dag open staan voor elkaars blik. Ik wil iedereen die daar aan bijdraagt heel hartelijk danken! En of dat nou tijdens kantooruren is, of in het holst van de nacht, dat maakt op deze site helemaal niks uit!

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X