Mantelzorgelijk doet een oproep tot verandering!

In Nederland wordt inmiddels steeds meer nadruk gelegd op mantelzorg als aanvulling op of als alternatief voor professionele zorg. Naast steeds langere en zwaardere zorg thuis, wordt inmiddels ook van mantelzorgers verwacht dat zij inspringen in zorginstellingen en zelfs zorgtaken van professionals gaan overnemen. Dat gaat in bepaalde gevallen zo ver, dat mensenrechten van mantelzorgers met voeten getreden worden. Reden genoeg om vanuit Mantelzorgelijk in actie te komen.

Vanaf begin augustus jl. zijn wij actief op zoek gegaan naar mantelzorgers en mantelzorgveteranen die bereid waren om met ons mee te denken over de inhoud van een nieuw Mantelzorgelijk Manifest. Dat is gelukt en inmiddels leggen wij de laatste hand aan een krachtig pleidooi voor beter en eerlijker mantelzorgbeleid. Het is een visie op een toekomst waarin niemand er alleen voor staat.

Benieuwd naar het volledige manifest? Zeer binnenkort lanceren we via onze website en de media het nieuwe Mantelzorgelijk Manifest en we nodigen jou uit om deel te nemen aan deze belangrijke mantelzorgbeweging. Sluit je dus aan bij onze missie om mantelzorgers beter te ondersteunen, te faciliteren en te empoweren. Samen kunnen we echt een verschil maken.

Houd onze website de komende dagen goed in de gaten voor de lancering van het Mantelzorgelijk Manifest en ontdek hoe ook jij kunt bijdragen aan deze belangrijke verandering. Deel deze teaser met je vrienden, familie en collega’s en verspreid het woord.

Samen staan we sterker. Laten we samenwerken om mantelzorgers de erkenning en ondersteuning te geven die ze verdienen.

Margreet en Marjolijn

 

Avatar foto

Margreet van der Voort en Marjolijn Bruurs zitten niet alleen met elkaar in het bestuur van Mantelzorgelijk maar zij delen ook heel veel dezelfde ideeën over alles wat te maken heeft met ouderen- en mantelzorg. Als zij in de media iets tegenkomen dat hen verheugt, verbaast of shockeert gaan ze samen op onderzoek uit. De één stapt op de bron af, de ander doet het inhoudelijk speurwerk en dan.... komen er dit soort columns uit. Vanaf nu zul je meer van dit schrijversduo tegenkomen op Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top