Mantelzorg Momenten – Brand mail

Als ik terugdenk aan een moment tijdens de zorg voor mijn vader, dan denk ik als eerste aan mijn zoektocht naar een casemanager dementie. Wat heb ik me gefrustreerd en afgeserveerd gevoeld!

Volgens de professionele zorgers had mijn vader recht op een casemanager en zou dat mijn zorg behoorlijk kunnen verlichten. Helaas wist niemand mij vervolgens te vertellen waar ik die dan kon vinden. De huisarts stuurde me door naar de geriater, de geriater zei: ” Sorry, geen idee! Uw vaders huisarts kan dat in gang zetten.” De huisarts zei: “Vraag de thuiszorg.” De thuiszorg wist destijds van niets en stuurde me door naar het wmo loket van de gemeente. Intussen waren we een paar weken verder en werd de zorg om mijn vader steeds groter. Ik werd compleet gek!

Toen ik op een nacht vanwege de zorgen echt niet meer kon slapen, ben ik Google opgedoken en ben gaan zoeken: Casemanager Dementie Gooi. Als zoekresultaten kreeg ik welzijns- en zorgorganisaties. Ik stelde een brandmail op, spuide al mijn zorgen , verstuurde die mail naar 12 verschillende adressen en ging weer terug naar bed. Toen ik om 9 uur de volgende ochtend wakker schrok van de telefoon en opnam hoorde ik aan de andere kant van de lijn: ” Goedemorgen, hier is je redder in nood. Je spreekt met Anneke, ik wil heel graag aan het einde van de dag een afspraak met je maken om samen met jou te kijken hoe we de zorg voor je vader in gang kunnen krijgen.”

Uiteindelijk is alles goedgekomen en heb ik enorm veel aan de ondersteuning van Anneke gehad. Maar bizar dat tot op de dag van vandaag mantelzorgers nog steeds tegen hetzelfde probleem aanlopen, hè?! Mijn zoektocht was in 2014. Tien jaar later is de informatievoorziening over casemanagers nog steeds niet goed op orde. Maar goed beschouwd geldt dat voor alle informatie voor mantelzorgers… Ik kan er met m’n pet echt niet bij!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top