Uit het leven van een mantelzorger: Seksueel ongepast gedrag #HomeInstead #dementie

Het leven als mantelzorger van iemand met dementie is soms een proeve van geduld en toewijding, van liefde en vergeving, van een lach en een traan. Een mantelzorger vertelde dit verhaal aan een van de Caregivers van Home Instead.

Mijn vader wilde zijn oude buurman, die dementie had en in een verpleeghuis woonde, een keer uitnodigen om bij hem te komen lunchen. Ik bood aan om mee te helpen bij het bereiden van de maaltijd zodat zij de tijd aan elkaar konden besteden. Ik kende hem nog goed van vroeger en vond het ook leuk hem weer eens te ontmoeten. Toen de buurman binnen kwam omhelsde ik hem om hem te begroeten. Tot mijn verbazing duurde de omhelzing net wat langer en gingen zijn handen langs mijn rug naar beneden. Ik wist niet goed hoe te reageren en maakte me los.

Later, toen ik het eten op tafel zette, zei de buurman dat ik zulke mooie benen had. Na dit tweede incident wisselde ik een blik met mijn vader en realiseerde me dat zijn ziekte de oorzaak was van zijn gedrag. Ik liep terug naar de keuken en haalde een paar keer diep adem. Daarna was ik er voor de rest van de middag op voorbereid om de buurman af te leiden als er weer iets zou gebeuren.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top