Last van schuldgevoelens en het idee dat je als mantelzorger tekort schiet?

Schuldgevoel, het gevoel dat je tekort schiet .. Ik denk dat het veel mantelzorgers bekend in de oren klinkt. Het is niet zo moeilijk om boos op jezelf te zijn en jezelf naar beneden te halen als dingen niet lekker lopen in je leven, maar van zelfkritiek ga je je echt niet beter voelen. Sterker nog, je word er moedeloos en depressief van en je gaat er echt niet beter door presteren. En dat moet een mantelzorger nou net niet hebben, want de zorg gaat hoe dan ook gewoon door..

Beter en liever is het om mededogen met jezelf te hebben (en dat is echt wat anders dan zelfmedelijden). In dit (Engelstalige) filmpje vind je een kleine oefening die je kan helpen om meer compassie voor jezelf te hebben. Ik hoop dat je er iets mee kunt…

bron:ProMind Psychologen

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top