Foto © Claudia Otten

Lang verwacht en toch plotseling

Mijn vrouw en ik hebben lang moeten wachten, maar nu is het dan toch zover. Vandaag hebben wij officieel te horen gekregen dat mijn vrouw binnen de twee weken een vaste woonplek krijgt. Op welke afdeling wisten we al. Op de afdeling waar mijn vrouw logeert en op de afdeling waar mijn vrouw komt te wonen is bekendgemaakt dat zij als vaste bewoner welkom geheten mag worden. De huidige bewoner van de kamer welke mijn vrouw gaat krijgen vind nu een verhuizing plaats. Deze verhuizing is iets ingewikkeld waardoor dit wat tijd neemt. Er is te kennen gegeven dat mijn vrouw niet meer naar huis hoeft. Voor nu logeert mijn vrouw nog voor twee weken. Hoe de overgang gaat verlopen zien we wel. Alle vertrouwen in de zorginstelling, ze hebben het vaker gedaan. Een paar dagen geleden keek ik op onze regionale tv zender naar een gesprek met de burgemeester. Deze gaf aan dat als een inwoner van de gemeente in het nauw komt door regelingen, op welke wijze dan ook, altijd contact op mag nemen. In een vlaag heb ik een bondige mail geschreven aan de burgemeester waarin ik onze en mijn situatie, en uitzicht op mijn nabije toekomst heb beschreven. ( werk, mantelzorg, ziek worden, ingestort inkomen hierdoor, etc.) Gisteren kreeg ik een uitnodiging voor een gesprek met het Doorbraakteam van onze gemeente. Ik heb hier eerder al eens over geschreven. Nu krijg ik een persoonlijk gesprek bij mij thuis. Ik mocht zelf een locatie voorstellen. Vandaag belde ook het secretariaat om meer informatie bij mij in te winnen. Mooi gesprek waarin de medewerker aangaf dat mijn mail besproken is en onder de indruk zijn van het geheel. Blijkt dat de medewerker twintig jaar mantelzorger is geweest. Er is zoals ik schreef contact geweest met het Doorbraakteam en is er ook een afspraak gemaakt voor het gesprek. Afgesproken met de medewerker van het secretariaat dit gesprek af te wachten. Best spannend..

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top