Kun je een pgb aanvragen voor een hoog bejaarde vrouw? #mantelzorgvraag

Birgit van Vliet (53) zorgt voor haar schoonmoeder van eind tachtig. Ze vraagt zich af of ze een pgb (persoonsgebonden budget) voor haar kan aanvragen.

“Wie van jullie heeft ervaring met een pgb voor oudere mensen? Voor zover ik het kan overzien, is het al best ingewikkeld om een pgb aan te vragen voor jongere mensen die zorg nodig hebben. Voor mijn schoonmoeder van 88 heb ik tot nu toe alleen maar te horen gekregen dat ze een indicatie heeft en dat er vanuit de gemeente zorg wordt geregeld. Wat ik vreemd vind, want ze heeft dus een zware handicap (ze is verlamd) én ze geeft zelf aan dat ze graag door wil met haar leven zoals ze dat gewend is, dus ook graag naar buiten wil. Als je iemand wilt helpen om zelfstandig te blijven, lijkt me een pgb toch echt flexibeler en goedkoper. Ik krijg er een gevoel van leeftijdsdiscriminatie bij. Of heb ik het nou verkeerd begrepen?”

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top