Kop vol zorg over transitie…

Zomaar een fragment uit een gesprek met een andere mantelzorger, tijdens mijn werk in de salon. En dit is niet maanden geleden, maar gisteren.

Vanochtend ben ik weer bezig geweest met de post van mijn moeder. Naast de gebruikelijke rekeningen trof ik ook brieven van zorgkantoor, gemeente en SVB. Om het makkelijk te maken, gaan alle drie de brieven over het zelfde onderwerp: Overname van financiën met betrekking tot de zorgkosten.

Dus ik ga bellen naar het zorgkantoor: zij weten niet hoe het zit.
Bellen naar SVB: “Mevrouw, u moet voor deze informatie toch echt bij de gemeente zijn.”
Bellen naar de gemeente: “Sorry mevrouw, maar wij hebben de juiste gegevens nog niet binnen. U moet bij de SVB zijn.”
Weer bellen naar SVB: ” Het spijt me vreselijk, maar dat deel is inmiddels naar de gemeente gestuurd. Ik adviseer u om hen te bellen.”

 

Dit is dus het bekende ‘van het kastje naar de muur’. Zo herkenbaar! Het is potdorie 12 december. Over drie weken is het 1 januari!! WIE gaat nou in godsnaam WAT betalen??

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top