skip to Main Content
Klacht Over Het Ziekenhuis #mantelzorgvraag

Klacht over het ziekenhuis #mantelzorgvraag

Jana Verbeek (49) schrijft ons over een belevenis die ze gisteren in het ziekenhuis had. Ze vraagt: Waar kun je met een klacht terecht, als zoiets je overkomt?

“Ik heb meestal positieve ervaringen in het ziekenhuis, maar gisteren hadden we een nare belevenis. Ik zet het even op de mail want ik wil weten of meer mantelzorgers hier tegenaan lopen.

Ziekenhuis

We waren gisteren met mijn vader in het ziekenhuis, hij had een afspraak bij de diabetes-arts. Voor de eerste keer in een paar jaar kwamen we weer eens bij een vrouwelijke arts terecht. Mijn moeder was ook mee, omdat ze ook zouden praten over een wijziging bij de toediening van de insuline.

Behandelkamer

Toen we werden opgeroepen, liepen we met zijn drieën naar de behandelkamer. De verpleegkundige zei dat we niet met drie personen naar binnen mochten. Ik vroeg waarom. Ze zei tegen ons dat het binnen te krap was Ik dacht, OK, dan ben ik vandaag degene die meeloopt. Het zal wel een klein kamertje zijn dan.

Allebei geregistreerd

Komen we binnen en was het helemaal niet krap, echt geen ruimte tekort voor vier personen. Ik moet er nog aan toevoegen dat mijn moeder en ik allebei zijn geregistreerd als mantelzorger en aanspreekpersoon. Ik baal hier zo van. Nu moest ik mijn moeder uitgebreid bijpraten over alles wat er is besproken en afgesproken. Misschien mis ik wel informatie.

Waar kan ik over zoiets een klacht indienen?”

 

 

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X