Kijktip: Herinneringen voor het leven met Caroline Tensen #dementie

Herinner je je de uitzending “Onvergetelijke Herinneringen” nog? Eind vorig jaar, het was een avondvullend programma over de impact van dementie. Het werd gepresenteerd door Irene Moors en wij hebben er bij Mantelzorgelijk veel aandacht aan besteed, ook omdat onze eigen Marjolijn, samen met haar vader en haar zussen, meedeed. Een herinnering voor het leven!

Ook dit jaar komt er een groot televisie-evenement om aandacht te vragen voor de ziekte dementie en de gevolgen daarvan. Drie oktober komt het op de buis , deze keer op Nederland 1. En dit jaar is de presentatie in handen van Caroline Tensen.

Herinneringen voor het leven

Wat kun je verwachten? Veel persoonlijke verhalen. In het liveprogramma, dat dit jaar ‘Herinneringen voor het leven’ heet, gaat het om allerlei verschijningsvormen van dementie – een ziekte die inmiddels één op de vijf mensen treft.

Caroline gaat praten met mensen die zelf dementie hebben, maar ook met hun mantelzorgers, met artsen en met bekende Nederlanders. De opzet lijkt op vorig jaar: mensen met dementie komen samen met hun familie naar de studio – en daar kijken ze samen met het publiek naar een reportage die bij hen thuis is gemaakt.

Tastbaar aandenken

Daarnaast worden er bijzondere herinneringen besproken, en vastgelegd. De gasten gaan naar huis met een tastbaar aandenken, bijvoorbeeld een persoonlijk lied (ik denk nog even terug aan Willeke Alberti, die vorig jaar de Amsterdam-medley zong voor Marjolijns vader Jan), maar het kan ook een schilderij zijn of een sieraad.

Drie oktober, Nederland 1

Het programma wordt uitgezonden door AVROTROS en het wordt gemaakt in samenwerking met Alzheimer Nederland. Zet maar vast in je agenda: woensdag 3 oktober, Nederland 1.

Wil je nog eens nalezen hoe Marjolijn het programma vorig jaar beleefde? Dat kan in haar artikel: Onvergetelijke herinneringen – en dat werd het.

 

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top