skip to Main Content

Ik wil een mini-field-lab

Ik lees in de media over een groot feest tijdens Koningsdag. Tienduizend mensen bij elkaar om een feestje te vieren. Een mega operatie om veilig uit je dak te kunnen gaan en van links naar rechts te kunnen hossen. Heerlijk als vanouds op een kluitje staan.

Ik snap de experimenten om te kijken of de samenleving weer open kan. Maar kunnen we alsjeblieft ook kijken hoe families weer open kunnen? Het is voor ons meer dan een jaar geleden dat we met z’n allen hebben kunnen eten of gewoon samen een bakje koffie hebben kunnen drinken. Met maximaal één bezoeker per dag is het bij ons een carrousel wie even waarnaartoe mag en wie wat waar moet doen.

Is het misschien een idee om bij ons een mini-field-lab te doen? Een diepgaand onderzoek hoe families weer een keer samen kunnen zijn. Een gemengde familie van oud en jong en van sterk en kwetsbaar. Test ons van tevoren en bij de voordeur. Dan lekker gezellig samenzijn om de broodnodige liefdesvitamientjes op te doen. We beloven dat we nog niet gaan knuffelen.

Vanuit deze resultaten kunnen dan andere families ook weer ontsloten worden. Dus misschien is het wel een goed idee om niet een hossende menigte op expeditie te sturen, maar eens te kijken bij zomaar een familie die elkaar heel erg mist. Want als we moeten wachten totdat we allemaal gevaccineerd zijn…tja…dan is waarschijnlijk zomaar de zomer al voorbij.

 

 

 

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X