Foto © Claudia Otten

Ik vraag, luister en maak een inschatting..

Allereerst, het is goed afgelopen: afgelopen donderdag belde mijn vrouw in grote paniek. Er was brand in de keuken bij onze buren geweest. Ik kan niet beschrijven wat er in mijn hoofd allemaal gebeurde. Hoe, wat, en nu… Ik vraag, ik luister en maak een inschatting door de opmerkingen en antwoorden. Lang verhaal inkorten: bij de buren heeft er een pannetje op het vuur gestaan, buur is even op de bank gaan liggen, pannetje aangebrand. Hoop stank naar het schijnt maar verder gelukkig niets. Ik breng mijn vrouw tot rust, geef haar een complimentje dat ze zo rustig bleef. Ik merk aan mijzelf dat ik steeds meer moeite heb het allemaal te verwerken. Ik heb geen filter meer. Vrijdag is mijn vrouw naar de dagopvang geweest. In de ochtend heeft de ambulant ondersteuner van het fact team mijn vrouw telefonisch gewekt en later samen koffie gedronken. Ik moest zelf even wennen. Plotseling hoefde ik niets. Het loslaten is lastig maar kan zo ook ervaren hoe dat voor de toekomst zal gaan. Ik weet dat dit is wat nodig is. Zowel voor mijn vrouw als ook voor mijzelf. Het weekend was moeizaam. Ik ben ontzettend moe en mijn vrouw voelt zich niet zo lekker. Boodschappen voor haar gedaan en eten gemaakt.
Het was een week van moeilijke gesprekken, veel emotie en een grote verrassing. Ik heb een zwaar gesprek gehad met mijn ambulant ondersteuner van Cordaan over het nu, over wat er allemaal gebeurt is en mijn toekomst. Specifiek, mijn toekomst als mijn vrouw gaat wonen in de zorginstelling Nieuw Unicum. Er kwam een hoop emotie vrij. Ook omdat ik het niet vol heb gehouden met de finishlijn in zicht. Uiteraard weet ik dat ik net een mens ben, maar toch. Had ik nog maar wat ruimte om met dat stukje nog af te maken. Er is regelmatig met mijn vrouw besproken eens te informeren naar een extra dag dagopvang. Mijn vrouw wilde er niets van weten. Vanmorgen belde mijn vrouw met de vraag of ik het er mee eens ben als zij een extra dag naar de dagopvang gaat. Ik wist niet wat ik hoorde. Ja, natuurlijk ben ik het ermee eens. Aankomende maandag zelfs al.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top