Ik kan niet uitleggen hoe dat voelde – door Jolanda Groothuis

‘We zijn erg verheugd u te kunnen melden dat we een voorzichtige bezoekregeling kunnen opstarten. Vanaf zondag 3 mei bent u van harte welkom om uw naaste te bezoeken. Er zijn, zoals u zult begrijpen, een aantal strikte voorwaarden aan dit bezoek.’Β 

Zo begon de brief die Jolanda kreeg van het verzorgingshuis waar haar tante Jopie verblijft. Dolblij was Jolanda. Zij hoopte zelfs dat elke mantelzorger zo’n uitnodiging zou krijgen. Gister was het dan zover. Jolanda mocht op de verjaardag van tante Jopie op bezoek. Ze schreef ons een korte samenvatting:

Ik stuur je een kleine samenvatting over m’n eerste bezoek aan m’n tante Jopie vanochtend op haar 83e verjaardag…. En ik ben verdrietiger dan ooitπŸ˜ͺ
Ik had mijzelf voorgenomen om mij er niet teveel bij voor te stellen, want het kan tenslotte alle kanten opgaan. Natuurlijk was ik blij en wou er een klein feestje voor haar van maken, mand met cadeautjes van familie, feesthoedjes opgezet en vol goede moed er op af gaan.
Ik kan gewoon niet uitleggen hoe het voelde, je zit daar en wacht vol spanning op haar en haar reactie op het hele gebeuren. Dat is zo raar…
Ach en daar kwam ze samen met haar verzorgster, mooi opgetut en ze zag er zo op het eerste gezicht echt goed uit (gelukkig) Dolblij dat ze ons zag, maar zoals verwacht: ze wou ons wel door het plastic heen grijpen😒
Nadat ze haar hadden uitgelegd, zover dat kan, dat het echt niet ging legde ze haar hoofd op tafel en begon zo te huilen dat ging me door merg en been. 😭
En hoe in godsnaam breng je weer rust en vrolijkheid in 20 minuten??
Het is uiteindelijk nog enigszins goedgekomen en hebben we een kopje koffie “samen” gedronken, en heb ik door de microfoon nog wat gezongen (ze is gek op muziek en zang) en daar kwam haar vrolijkheid wat mee terug.
Ik hoop dat ze eenmaal boven op de woning dit snel is vergeten, want als het goed is zit ze nu aan een high tea met haar medebewoners want die heb ik voor haar verjaardag laten bezorgen.
Wat ik eigenlijk wil zeggen: het is allemaal mooi bedacht dat dit in ieder geval kan maar of dit het er allemaal beter op maakt? Ik zeg : Nee!! We moeten elkaar kunnen omhelzen en voelen dat we van haar houdenπŸ€—πŸ’—
Ik ben niet gelovig maar maak een gebedje dat het binnenkort anders mag worden voor al die mensen die dit nodig hebben πŸ€πŸ™
Lieve groet en dikke knuffel,
Jolanda Groothuis

 

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top