skip to Main Content
Hulpvraag: Ik Doe Mantelzorg Met Een PGB En Ben Nu Zelf Ziek… #anoniem

Hulpvraag: Ik doe mantelzorg met een PGB en ben nu zelf ziek… #anoniem

Uit de mailbox van Mantelzorgelijk:

“Beste Mede-Mantelzorgers, ik heb een vraag. Mijn man heeft een handicap en we ontvangen daarvoor sinds zeven maanden een PGB. Een flink deel van de zorg voor hem doe ik zelf, en daarvoor ontvang ik dus een bedrag uit het PGB van mijn man. We hebben het geld hard nodig, want ik moest een stuk minder gaan werken.

Bij het tillen van het bed is er iets misgegaan. Ik kreeg het in mijn rug. Nu heb ik al een paar weken een hernia. Ik kan wel wát bewegen, maar toch minder goed voor mijn man zorgen. Ik durf geen contact op te nemen met de gemeente. Straks pakken ze het PGB af. Maar ik kan ook niet mijn dochter blijven vragen, zij woont 40 km verderop. Ik wil het beste voor mijn man. Maar hij zegt dat we moeten doormodderen tot ik weer kan tillen. Wat is jullie advies?”

 

De schrijfster van deze mail heeft gevraagd om anoniem te blijven. Wil jij advies geven? Wij sturen alles aan haar door. Wil je zelf een vraag stellen op het grootste mantelzorg-platform van Nederland? Dat kan – ook anoniem – via onze mailbox, info@mantelzorgelijk.nl

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X