skip to Main Content

Hulp aan mijn vader komt hem duur te staan!

Mijn ergste vrees komt uit. Denk je goed te doen om te mantelzorgen voor je dementerende vader, lees je dit:

Hulpbehoevende mensen die worden bijgestaan door vrienden of familie, krijgen vanaf volgend jaar een lagere vergoeding toegekend voor professionele zorg.

Bron: RTL nieuws

 

Ik wil vanaf nu absoluut geen mantelzorger meer genoemd worden, laat staan dat ik het nog wil zijn. Dat is voor de overheid namelijk een reden om te korten op de zorg voor mijn vader….  Nog een zorg bovenop de zorgen waar ik de afgelopen twee jaar al mee geconfronteerd werd. Over Mantelzorgelijk gesproken!

Marjolijn Bruurs

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Beste Marjolijn,
    Dank voor het tweeten van dit bericht. Ik kan mij je reactie voorstellen. Alle onduidelijkheid over de veranderingen op 1 januari a.s. zorgt dat mensen zich onzeker voelen en dan komt er nog zo’n bericht bij! Het lijkt mij dat zo begonnen wordt aan de verkeerde kant. De vraag zou moeten zijn: wat kan u zelf en welke zorg ondersteuning heeft u verder nodig. Het tegenovergestelde gebeurt: wat moet u (en uw familie) zelf doen en welke zorg en ondersteuning kan er nog af. Heel fout.
    Groet,
    Mona Keijzer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X