Hoe vind ik meer uit over mijn moeders medicatie? #mantelzorgvraag

Goede morgen, schrijft Valerie Mertens, ik wil graag jullie advies.

Ik heb vandaag de lijst met medicatie van mijn moeder in het verzorgingshuis bekeken en ben geschrokken hoe veel verschillende pillen ze per dag krijgt. Is er een mogelijkheid om uit te vinden of ze al die medicatie ook echt nodig heeft? En of alles wat ze slikt wel bij elkaar past? Mijn moeder heeft op het moment veel last van wisselende stemmingen en ze is vaak neerslachtig. Ik vermoed dat dat aan de medicatie ligt.

Eigenlijk wil ik hierover op dit moment niet met de arts in gesprek, die heeft erg weinig tijd en we hebben al weleens wat spanning gehad. Dus ik wil graag eerst zelf wat meer weten en begrijpen over wat mijn moeder allemaal in moet nemen. Wie heeft een idee hoe ik dit aan kan pakken?

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top