skip to Main Content

Hoe pak je je leven weer op ná de mantelzorg? #mantelzorgvraag #rouw

Lieve mantelzorgers en ex-mantelzorgers, schrijft Rivka, die liever niet met haar achternaam online wil. Ze heeft een vraag waar veel mantelzorgers tegenaan lopen, als je na een intensieve periode van zorg en afscheid probeert om je leven weer op te pakken.

“Mijn vraag is vooral voor mensen die hun dierbare hebben verloren. Hoe noem je jezelf dan eigenlijk? Je bent geen mantelzorger meer, misschien ben je nu nabestaande.

Sinds mijn oma in januari is overleven krijg ik geen structuur meer in mijn dag. Vroeger ging ik iedere dag drie keer bij haar langs. De zorgmomenten waren mijn houvast. Nu weet ik niet meer goed wat ik de hele dag moet doen. Ik ben vaak aan het piekeren.

Hoe lang heeft het bij jullie geduurd voor alles weer een beetje normaal werd? Of dat je weer oog kreeg voor andere dingen en je leven weer echt kon oppakken. Ik voel me eenzaam. In de laatste fase van mijn oma’s leven zag ik mijn vrienden ook veel minder en was ik echt helemaal op de zorg gericht. Nu kan ik dat gevoel van gemis niet meer loslaten en voel ik me hol van binnen.

Ik hoop dat jullie een beetje aanvoelen wat ik bedoel.”

 

 

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X