Heppiedepeppie Mantelzorg

De beeldvorming over mantelzorg is soms echt verbazingwekkend. Ik was op Google en gaf als zoekterm ‘mantelzorg’ in. Dan krijg je heel veel informatie van allerlei organisaties. Maar toen ik in Google op de knop Afbeeldingen drukte, ging er een hele andere wereld open.

Daar krijgt de beeldvorming over mantelzorg een bijzonder gezicht. Honderden afbeeldingen met gezellige en liefdevolle situaties. Mensen omarmen elkaar, drinken koffie en lachen. Het zijn lieve mensen, het zijn allemaal blije mensen. De gezelligheid spat van mijn scherm.

Ik kan me voorstellen dat je, bij het zien van deze afbeeldingen, niet direct denkt dat mantelzorgers hulp en ondersteuning nodig hebben. Want het is toch wel heel gezellig zo? De noodzaak om mantelzorgers te helpen lijkt met deze beeldvorming weggevaagd.

En wat zouden de mantelzorgers die dagelijks ploeteren om alle ballen in de lucht te houden graag passen in dit plaatje. Zij die hun leven doorbrengen in een zware liefdevolle spagaat, zouden maar wat graag een leven hebben zoals op al die foto’s.

Maar laten we het omdraaien. Laten we die afbeeldingen neerzetten als gewenst toekomstbeeld voor alle mantelzorgers. Een stevige piketpaal voor een mooi leven. Dat dit het uitgangspunt is voor alle besluiten, wetten en oplossingen. Mantelzorgers die gezellig, liefdevol en lachend hun tijd kunnen doorbrengen met hun dierbaren. Want heppiedepeppie mantelzorg, dat wil toch iedereen?

Avatar foto

Ervaringsdeskundige mantelzorger, veranderkundige/organisatieadviseur, moeder en echtgenote. Zorgt al jaren voor moeder en broer. Spreekt en schrijft over vraagstukken in het sociaal domein en mantelzorg. Rode draad is: opsporen, blootleggen, bespreekbaar maken en verbinden. Hiervoor kijkt en luistert ze met een open blik naar alle mensen en zaken die ze tegenkomt. Ze is gedreven om de positie van mantelzorgers te verbeteren en op te komen voor hun belangen. Margreet is tevens bestuurslid van onze stichting, projectleider en de schrijfster van ons MantelzorgManifest.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top