Help! Hoe voorkom ik dat ik als inwonende mantelzorger dakloos word?

mantelzorgelijk hulpvraagVandaag zat er heftige vraag in de Mantelzorgelijk-mailbox. Lees alsjeblieft even mee. Weet jij hoe Esther deze situatie het best kan aanpakken? Wie gaat hierover bij de gemeente? 

“Mijn naam is Esther en ik ben inwonende mantelzorgster voor mijn vader. Het zit er dik in dat mijn vader binnenkort opgenomen zal worden in een verzorgingshuis en dan sta ik met mijn kinderen op straat. Graag zou ik willen weten hoe ik dit zou kunnen proberen te voorkomen.”

Heb jij een gouden tip? Deel hem dan in de reacties. Wij zorgen dat alle antwoorden bij Esther terecht komen.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. ze weigeren mij als medehuurder op te nemen omdat ik geen relatie met mijn vader heb. juist met dit gedeelte heb ik dus hulp nodig hoe overtuig ik ze om mij toch als medehuurder in te schrijven. ik heb een zelfde soort woning van de zelfde organisatie achter gelaten. Deze woning had toen ik er woonde een sociale huur en is zodra ik er uitging de vrije sector ingegaan. de woning van mijn vader is ook een sociale huurwoning.

  2. Bij ouder en kind wordt medehuurschap vaak niet toegestaan. Tenzij je altijd in het ouderlijk huis bent blijven wonen. Het Juridisch loket kan je hier verder over informeren. Zover ik weet zit er niets anders op dat je na opname of overlijden op zoek moet naar een andere woning. Helaas 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top