skip to Main Content

Een heerlijke middag met mijn nicht #mantelzorggeluk

Nicolette (44) vertelt over een mooie ontmoeting met haar nicht Sascha.

“Vorige week had ik eindelijk weer eens afgesproken met Sascha. Het was denk ik al ruim een jaar geleden dat we echt een hele middag samen hadden. We ontmoetten elkaar op een terras in de stad en het was zo lekker om er samen even helemaal uit te zijn.

Net als ik, heeft Sascha een heftig jaar achter de rug. Net als ik, zorgt ze voor haar moeder (onze moeders zijn zussen). Net als ik, werkt ze daarnaast in de zorg en heeft ze een gezin draaiende te houden. We hebben zo veel overeenkomsten, vergelijkbare vragen, vergelijkbare moeilijke momenten.

Het was een geweldige middag. Het fijnste was dat wederzijdse gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dat iemand die je goed kent hetzelfde meemaakt als jijzelf. We moesten zo lachen, omdat we echt voortdurend elkaars zinnen konden afmaken. Het mooie was ook, dat we niet terecht kwamen in zeuren en klagen. Maar dat we echt probeerden met elkaar in oplossingen te denken.

Aan het eind van de middag hebben we een appgroepje gemaakt, voor ons twee, met Linda, onze derde nicht erbij. Dat groepje heet nu: De Mantelzorgnichten. En daar gaan we de moeilijke én mooie momenten delen. Die wederzijdse steun is geweldig.”

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X