skip to Main Content
Hartstukjes: Nieuw Medicijn Voor Hartfalen

Hartstukjes: Nieuw medicijn voor hartfalen

Heb je toevallig laatst het tv-spotje over hartfalen gezien? De eerste keer zag ik in een flits het einde maar de tweede keer riep ik Vriend op tijd erbij. “Kijk eens, dat spotje waarin aandacht wordt besteed aan hartfalen is weer op tv.”

In de animatiefilm is een oudere vrouw te zien die slecht slaapt, overdag snel moe is, last heeft van opgezette voeten en buiten adem raakt door het lopen van de trap. “Herkenbaar, maar wat jammer dat het weer draait om oudere mensen. Ik begrijp het wel, maar toch. Het was pas echt mooi geweest als er mensen van alle leeftijden voorbij kwamen.”

‘Ongemakken bij hartfalen. Niet altijd logisch’ komt aan het einde van de reclame voorbij. Dat klinkt alsof er een oplossing is voor verminderde energie, kortademigheid en alle andere klachten die horen bij hartfalen. Nieuwsgierig als ik ben besluit ik een kijkje te nemen op de site. Daar worden alle klachten die bij hartfalen horen uitgelegd.

Ongemakken

Volgens de site wennen mensen met hartfalen aan de ongemakken en vinden ze het logisch dat ze van allerlei dingen last hebben. Maar dat is dus niet logisch. “Bespreek alle klachten, Met uw huisarts en cardioloog, zodat zij u kunnen helpen deze ongemakken te verminderen”, lees ik voor.  Vriend trekt z’n wenkbrauwen op. “Dat doe je toch al als je bij een cardioloog zit?”

Initiatief

Wie verder op onderzoek gaat, ontdekt snel dat de campagne een initiatief is van een ontwikkelaar van geneesmiddelen. Komt dat even goed uit of ben ik nu te kritisch? Dat is toch net zoiets als wij van Wc-eend adviseren Wc-eend? Maar wie weet heeft deze fabrikant wel een medicijn dat klachten kan verminderen. Ik besluit het informatiepakket aan te vragen. Stel je voor dat er wel iets bij zit waardoor Vriend zich beter voelt.

Pilletje

Onlangs is hij al begonnen met een nieuw medicijn. Het pilletje betekent mogelijk een medische vooruitgang in het behandelen van chronisch hartfalen. Volgens de hartfalenverpleegkundige zou hij er meer energie van kunnen krijgen. We zijn dan ook hartstikke blij dat hij ervoor in aanmerking komt. En nu is het afwachten.

Ik besluit het medicijndoosje nog eens goed te bekijken. En dan zie ik het opeens staan. Oeps… “Schat, jouw nieuwe medicijn… Drie keer raden wie dat pilletje heeft ontwikkeld? Dat bedrijf achter die campagne!”

Dit blog is ook verschenen als column in Hartbrug Magazine van Hartpatiënten Nederland

Avatar

Cilla

Hartstukjes wordt geschreven door Cilla, getrouwd met een hartpatiënt, tekstschrijver,(eind)redacteur, blogger en eigenaar van HoofdletterC. Ze is gek op dieren, eet ze dan ook nieten verwent haar twee katten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X