Gratis online seminar: Dag en nacht met #dementie

Kennis delen, daar hebben we allemaal iets aan! En als het gratis kennis is, zijn we er helemaal blij mee. Verzekeringsmaatschappij CZ deelt regelmatig tips en tricks met mantelzorgers. Wij maken jullie graag even attent op het  volgende online seminar: ‘Dag en nacht met dementie’ is op donderdag 8 juni van 19.30 tot 20.30.

Het seminar staat in het teken van praktische tips om het leven met dementie iets gemakkelijker te maken. Tijdens het seminar komen casemanager Gerben Jansen en verpleegkundig consulent Freek Gillissen aan het woord. De insteek is om zoveel mogelijk praktische tips te geven maar om ook aan te geven waarom deze aanpassingen een positief effect kunnen hebben op de persoon met dementie. Denk aan:

  • Leg in de zomer alleen zomerkleren in de kast, in de winter alleen winterkleren.
    • Zorg voor contrastkleuren op tafel zoals zwart bestek en rode borden.
    • Zet de favoriete stoel van uw naaste zo neer dat er niemand achterlangs kan lopen.

De presentatie is in handen van Krijn Schuurman. Ook is het mogelijk om live vragen te stellen.

Hoe werkt het online seminar?

Het online seminar is op donderdag 8 juni, van 19.30 tot 20.30 uur en te volgen op een computer, tablet of mobiele telefoon. Het seminar is gratis en voor iedereen te volgen. Aanmelden kan snel en eenvoudig online. Kent u mantelzorgers waarvoor het seminar interessant is? Bijgevoegd vindt u een nieuwsbericht dat u kunt plaatsen op uw website of berichten die u kunt verspreiden via social media.

Waarom organiseert CZ online seminars voor mantelzorgers van mensen met dementie?

De komende jaren neemt het aantal mensen met dementie, maar ook het aantal mantelzorgers toe. Wij willen dat al deze mensen in de toekomst kunnen blijven rekenen op goede zorg en ondersteuning. Het organiseren van online seminars voor mantelzorgers van mensen met dementie is hier een voorbeeld van. Benieuwd wat CZ nog meer doet? Lees het op de website van CZ.

 

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top