skip to Main Content
Goed Voorbeeld Doet Goed Volgen #trots

Goed voorbeeld doet goed volgen #trots

Deze liep ik een beetje te twijfelen over welk verhaal ik met jullie zou delen. Het doodziek zijn van mijn kind? Het goed ziek zijn met intensieve zorg van mijn buurvrouw? En toen las ik de mantelzorgtip nummer 77 en wist ik het, ik ga het verhaal van mijn zoon delen. Niet van zijn ziek zijn maar van zijn omkijken naar een ander.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Jullie weten al dat ik voor mijn buurvrouw zorg, naast de zorg voor mijn eigen gezien met een puber met diabetes type 1. Voor mij is het zorgen voor elkaar iets heel vanzelfsprekends. De complimenten die ik tegenwoordig krijg maken mij verlegen, ik vind het immers niet meer dan normaal dan dat we naar elkaar omkijken. Iets met verbeter de wereld en begin bij jezelf en jouw eigen omgeving.

De Zorgboulevard waar buurvrouw E begin dit jaar 6 weken verbleef, is vlakbij de middelbare school van mijn zoon. Ook hij kent E al 9 jaar, zij stond vroeger altijd om 7 uur op zodat ze hem om 8 uur uit kon zwaaien als hij naar school ging. Nu ging het andersom, hij ging uit zichzelf bij haar langs! Een tussenuur, eerder uit school of gewoon na schooltijd, hij vond dat hij best een half uurtje kon missen om bij E langs te gaan en haar blij te maken.

Heb ik hem verteld dat hij dat moet doen? Nee, nooit want ik geloof niet in dwingen. Het omkijken naar elkaar is iets dat in jezelf zit. Goed het is niet iets wat in de huidige tijd gebruikelijk is of überhaupt bij pubers naar buiten komt, maar het zit wél in ons allemaal!

Jong geleerd is oud gedaan

Ook dit is helemaal waar!

Ik kan alleen maar zeggen dat ik héél erg trots ben op mijn puber die omkijkt naar een ander.

Opvoeden is wat mij betreft in sommige zaken een kwestie van het zijn van een voorbeeld. Als het goed is volgen ze dan vanzelf. Nou ben ik geen opvoedingsdeskundige dus geen succes gegarandeert, ik kan alleen voor mij en mijn eigen kind spreken!

Dat hij uiteindelijk ook ziet wat zijn moeder doet en dan een grote bos tulpen voor mij koopt “omdat je zoveel zorgt mam” maakt van mij op dat moment de meest trotse moeder ter wereld. Ik vergeet eventjes hoe moe ik ben van het vele zorgen deze dagen en geniet van de emotionele volwassenheid die mijn puber uitstraalt.

Linda Duijkers

Linda Duijkers

Mantelzorger voor meerdere personen (kind met diabetes type 1 en buurvrouw van 90) en ondersteuner van een mantelzorger (moeder) met praktische zaken en klusjes in huis.

Het leven loopt zoals het loopt, met een lach en een traan overgoten met een sausje van positiviteit.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X