Gehoord: ‘Maak Mantelzorg bespreekbaar op je werk’

diddlogoVeel mantelzorgers zijn bang dat hun baas hen ziet als een zeurpiet. Daarom durven ze niet te beginnen over zorgverlof. 

Mantelzorgers melden zich bovengemiddeld vaak langdurig ziek, zo bleek uit een het deze week gepubliceerde rapport van het SCP. Renze Klamer zocht uit hoe we voorkomen dat de mantelzorger van vandaag de patiënt van morgen is.

Vastlopen

Liesbeth Hogedijk van Mezzo: “Mantelzorgers zijn vaak bang om te zeggen dat ze vastlopen in de combinatie van werk en zorg. Terwijl blijkt dat 92% van de collega’s graag taken overneemt van collega’s die mantelzorg verlenen”.

Afdelingsoverleg

Renze Klamer roept alle werknemers van Nederland om in het volgende afdelingsoverleg het puntje ‘mantelzorg’ op de agenda te krijgen. Want het begint bij het bespreekbaar maken van de zorg die je op je neemt. Luister naar dit radiofragment in het programma ‘Dit is de Dag’ voor het hele verhaal.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top