Geen extra bezuiniging van 500 miljoen op gehandicapten- en ouderenzorg!

bezuinigingen zorgAll over the media! Ook belangenvereniging Ieder(in) maakte het net via een extra nieuwsbrief bekend – en dat bericht delen wij graag! Staatssecretaris Van Rijn heeft vandaag bekend gemaakt dat de bezuiniging van 500 miljoen op de gehandicaptenzorg en ouderenzorg niet doorgaat!  Dit is fantastisch nieuws. De verdere uitholling van de gehandicapten- en verpleeghuiszorg kan nu worden voorkomen.

Ieder(in) stuurde recent nog een brandbrief aan de Tweede Kamer samen met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Daarin wees de belangenvereniging erop dat de rek er al uit is in de gehandicaptenzorg en dat verder bezuinigen onverantwoord is. Het is juist hoog tijd voor kwaliteitsverbetering, betoogde Ieder(in).

Staatssecretaris Van Rijn had al laten doorschemeren dat hij bij de begrotingsbesprekingen zou inzetten op het schrappen van deze bezuiniging. Het is goed, dat hij dit inderdaad voor elkaar heeft gekregen!

Mantelzorgelijk is enorm blij met dit politieke nieuws. Zoals jullie weten volgen wij de ontwikkelingen in de zorg vaak kritisch. Maar als het een bewindspersoon lukt om een verdere uitholling van het systeem tegen te gaan – even pas op de plaats, zeg maar – dan is opluchting en zelfs dankbaarheid op zijn plaats. Dus vandaag zijn we blij. Wij hopen jullie ook!

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top