Geef ouderenzorg zuurstof!

Een grote groep Noordelijke ouderenzorginstellingen heeft besloten om 5 september uit te roepen tot de Landelijke Actiedag Ouderenzorg. De zorginstellingen willen dat de Tweede Kamer de financiële kortingen voor de ouderenzorg ongedaan maakt.

Volgens deze organisaties is het belangrijk dat de Tweede Kamer actie onderneemt tijdens de besprekingen over de Rijksbegroting voor volgend jaar. Het aftreden van het kabinet biedt geen directe oplossing, aangezien de kortingen al zijn verwerkt in de plannen voor 2024.

Om hun zorgen duidelijk te maken, zijn de Noordelijke ouderenzorginstellingen een online petitie gestart. Op dinsdag 5 september zullen zij deze petitie aanbieden aan het ministerie van VWS, op dezelfde dag dat de Tweede Kamer weer vergadert na het zomerreces. De petitie blijft open tot die tijd. Je kunt HIER tekenen.

De afgelopen weken hebben de Noordelijke ouderenzorgorganisaties actie ondernomen om aandacht te vragen voor de financiële problemen in de ouderenzorg. In juni stuurden zij een brandbrief naar minister Helder van Langdurige Zorg en Sport, gevolgd door het starten van een online petitie. Inmiddels hebben ze meer dan 25.000 handtekeningen verzameld.

Op 4 juli werd de tussenstand van de petitie overhandigd aan minister Helder van Langdurige Zorg en Sport, waarbij werd afgesproken om in contact te blijven. Een dag later bezocht een delegatie van het ministerie het Noorden.

Tijdens afzonderlijke bijeenkomsten gingen ambtenaren van het ministerie in gesprek met bestuurders van ouderenzorginstellingen in Groningen, Drenthe en Friesland. Hoewel het een goed gesprek was, zijn er helaas nog steeds grote meningsverschillen over het tempo waarin de financiële kortingen worden doorgevoerd.

Er zijn op dit moment geen concrete oplossingen beschikbaar en ook geen zichtbare oplossingen in de nabije toekomst. Om deze reden hebben de zorgorganisaties besloten om op 5 september a.s. een landelijke actiedag te organiseren. Wil je aan deze actiedag deelnemen of wil je meer informatie? Kijk dan op https://www.geefouderenzorgzuurstof.nl/

 

 

De Redactie van Mantelzorgelijk helpt mantelzorgers op elk mogelijk vlak. Wat kunnen we voor jou betekenen? Mail naar contact@mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top