Ga even lekker zitten…

Blog over wat je bezighoudt is mij verteld, doe alsof je naast een kennis zit waar je mee zit te kletsen.

Na het plaatsen van mijn eerste blog besefte ik mij pas echt wat bloggen in gaat houden; eerlijk gezegd was ik er best wel door overdonderd… Je komt uit je comfortzone, en dat maakte mij op z’n zachts gezegd best zenuwachtig (lees: lichtelijk hysterisch). Want wat nu/hoe verder?

De vele positieve reacties hebben de onrust in m’n hoofd doen verdwijnen, dus bij deze: dank jullie wel voor de mooie en lieve woorden! Dit moedigt mij aan om vooral door te gaan met dat waar je je goed bij voelt. En ja, ik voel mij meer dan goed op dit platform samen met mijn mede-mantelzorgers!

Mantelzorgelijk heeft zoveel toegevoegde waarde voor ons op vele vlakken, want waar ga je als mantelzorger in je omgeving naar toe als je advies/tips/ondersteuning etc. zoekt buiten je eigen sociale kring? Hoe fijn is als je eerst hier je weg kunt vinden en vele malen beter bent voorbereidt op een gesprek met instanties. Want dat die niet altijd soepeltjes verlopen weten we alles van…

Dat is 1 van de hoofdreden dat ik de keuze voor bloggen heb gemaakt, Marjolijn en Margreet hebben het verdiend. Want hoeveel werk, energie en tijd hebben zij intussen wel niet in dit hele platform gestoken om het zo groots te maken? Daar kunnen we ons petje voor afnemen, ik hoop dan ook dat wij mantelzorgers ons samen sterk maken voor deze 2 kanjers om hun doelen te behalen.

Een andere reden is om aan de “buitenwereld” te laten zien wat mantelzorgen kan geen betekenen voor je. Want zoals ook met allerlei andere diverse onderwerpen geldt over het algemeen: waar je niet direct of indirect bij betrokken bent zal je over het algemeen gevoelsmatig niet diep raken, je merkt het pas echt als je er daadwerkelijk mee te maken gaat krijgen. Toch?

Dat het niet alleen kommer en kwel is hoop ik ook uit te kunnen dragen, wat mijzelf betreft zou ik het zo weer doen, voor mij persoonlijk is het ook een verrijking in mijn leven. Hoe gek of tegenstrijdig dat misschien ook klinkt. Mijn leven deel ik nu grotendeels samen met mijn vader, dat is ook heel wat waard. Het was alleen nog mooier geweest als de gezondheid ons niet in de steek had gelaten, maar dat hebben we nu eenmaal niet in de hand. Wat we wel in de hand kunnen gaan krijgen is dat we gezien/gehoord/gewaardeerd gaan worden!

En dan kom ik gelijk hiermee: want wat heb (en doe ik nog) mij toch vreselijk op zitten winden over het nieuwe zorgplan welke onze regering bekend heeft gemaakt, het liegt er niet om. En alsof het zo moet zijn begon ook de zorginstantie waar pa cliënt bij is uitgerekend afgelopen week met een vernieuwde administratieve werkwijze; het monitoren en bewaken van de cliënt. Ik vertrouw het voor geen meter, en zal uit gaan vinden wat dit precies in gaat houden… Wordt vervolgd 😉

Voor hen die op mijn eerste blog hebben gereageerd maar (nog) niet van dit platform op de hoogte waren: wees wijs en voorbereid, geef Mantelzorgelijk een dikke vette LIKE dan blijf je op een fijn leesbaar medium op de hoogte van het “reilen en zeilen” in (mantel)zorgland! Je zult het eerdaags ook nodig hebben 😉

P.S. Uiteraard heb ik dit wel eerst met m’n vader overlegd, hij is er prima mee op 1 voorwaarde….

“Dan wil ik ook eens mijn woordje doen “Lena”, want dan weten die mensen dat ik het ook met jou niet altijd gemakkelijk heb.” Nou “Arie” deal! (Zo noemen we elkaar regelmatig)

Hou jullie haaks!

Jo(landa) xoxox

Avatar foto

Jolanda Groothuis, 57 jaar
Ben een soort van spin in het web in een team van 10 mannen binnen een klein bedrijf waar meetsystemen worden ontwikkeld en geproduceerd. (Toch vrijgezel ;-) Hier heb ik een 28-urige werkweek.
Daarnaast ben ik de dochter van Willem, waar ik inmiddels bijna 20 jaar voor mantelzorg. Met hem heb ik nu een sinds vorig jaar een "samenlevingscontract", ben bij hem in gaan wonen :-)

Hoop dat deze site waar Marjolijn en Margreet zo hard aan hebben gewerkt een groot succes mag gaan worden, voor hen en voor ons!
Samen staan we met zn allen sterker, daar ben ik van overtuigd!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top