Een spoedig herstel, alle liefs en heel veel sterkte voor Margreet!

Het is vandaag zondag en er staat hier voor de tweede week geen blog zoals jullie gewend zijn. Ik weet niet of het jullie misschien opgevallen is dat het vanuit Margreet al een tijdje wat stiller is? Dat klopt.

Zij is al een paar maanden heel niet lekker en valt van de ene griep/verkoudheidsperiode in de volgende. Super balen! Voor haar maar natuurlijk ook voor haar familie. Want als een mantelzorger uitvalt vanwege ziekte, raakt dat natuurlijk niet alleen een dierbare waarvoor gezorgd wordt maar ook vaak een partner, kinderen en anderen die inspringen bij de zorg.

In het geval van Margreet geeft het zelfs dubbele zorgen. Zij is immers mantelzorger voor haar moeder én voor haar broer. Dat gegeven én het eeuwige gedoe om sinds de eerste coronalockdown voor beiden professionele zorg rond te krijgen en te houden vraagt enorm veel irritaties, kopzorgen, extra inzet en energie van een mensje. Dat hou je op den duur niet vol en gaat ten koste van je eigen leven én weerstand. De boog kan bij niemand altijd maar gespannen staan, toch?

Inmiddels ligt Margreet sinds einde van de week hartstikke beroerd in het ziekenhuis. Daar is zij in goede handen. Ik hoop oprecht dat zij daar de komende dagen alle andere zorgen even helemaal kan loslaten om zich te focussen op zichzelf. Vanaf deze plek wens ik haar, maar ook haar partner, dochter, moeder en broer een spoedig herstel, alle liefs en heel veel sterkte toe.

 

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Hoi Marjolijn,

  Ik heb Margreet inderdaad gemist, en nog!
  Heel goed dat jij ons op de hoogte hebt gebracht van haar ziekte, hoe naar ook, want met een ziekenhuisopname is er vaak meer aan de hand dan een verwaarloosde verkoudheid of griep…
  Haar vele mantelzorgtaken zullen ongetwijfeld worden verdeeld en overgenomen.
  En misschien kan er nu (eindelijk) wel meer professionele zorg worden ingezet voor haar twee dierbaren.

  Wil jij Margreet mijn warme groeten overbrengen en haar veel beterschap en op alle fronten een gezondere periode wensen!!

  Met hartelijke groet,
  Hetty

 2. Lieve Margreet,

  Oh nee wat erg! Hoop dat je even een tijdje veel rust krijgt en kunt herstellen het tempo dat voor jou goed is. Ik wens je heel veel sterkte en liefs!

  Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top