skip to Main Content

Drieluik – 2  Je Glundert

 Gelijk met binnen komen merkte dat er iets anders is als anders. Je hebt een glimlach van ook tot oor en je ogen glimmen. Ik vraag om je waarom je zo’n plezier hebt.  Je lacht en zegt dat vertel ik je nog wel een keer. 

Je wordt met de dag vrolijker en dan komt de dag dat je het niet langer voor je wil of kan houden, je hebt weer een vriend. Ik vermoeden het al want je straalde maar toch ook enig sinds verbaasd wat je was zo stellig in het niet meer aan willen gaan van een nieuwe relatie. 

Je vertelt dat het ook niet de bedoeling was maar het liep zo en hij is geweldig. In geuren en kleuren verteld je me al stralend wat je aan de haak hebt geslagen. Je zit echt op een roze wolk zo mooi om te zien. 

Je vertelt vol trots dat hij alles voor je doet koken, opruimen, boodschappen wat je maar vraagt maar ook wat je niet vraagt hij ziet het gewoon. Houd de deur voor je open, neemt je mee uit eten….. Super fijn voor je, al moet ik wel zeggen dat ik bij al die verhalen en alles zo snel wel een beetje onderbuik gevoel kreeg. 

Het duurt nog even voor we jou nieuwe hunk mogen zien, je wil rustig aan doen. Maar uit je verhalen merk ik dat je voor rustig aan doen de kans niet echt krijgt. Even tijd voor jezelf wat je zo nodig hebt wordt steeds minder, je lijkt er ook last van te hebben. Hoe lief ook hij lijkt je te verstikken. Aan de andere kant ben je super gelukkig want je hebt het maar getroffen met zo’n vriend. Het wordt door iedereen ook nog eens bevestigd, dat maakt je trots. 

Je knapt helemaal op je hebt echt vlinders in je buik en lijkt wel weer jong je straalt. 

je verteld vaak over jullie uit stapjes, uit eten. Wij hebben hem nog steeds niet gezien. Ik wordt steeds nieuwsgieriger wie laat jou zo stralen. Wie legt jou zo in de watten en tegelijkertijd wie verstikt jou zo……….. Want als je alleen met ons bent is dat wel iets wat je dan uit , je mist een beetje tijd voor jezelf. 

Dan is het zover ik kom binnen tijdens het avondzorgmoment, en daar staat hij dan. Klein van stuk, slank goed ligt gespierd figuur, kale bol, vrolijke open uitstraling, en ondeugende pret oogjes en een eeuwige glimlach. Met een ontbloot bovenlijf, in een strakke moderne jeans en een schort voor, driftig roerend in de potten en pannen. Hij staat al neuriënd voor jou een heerlijke maaltijd te bereiden. 

Even laat hij de potten en pannen voor wat het is en komt zich voorstellen. Veel praatjes en grapjes de charmeur, jij zit aan de tafel aanschouwd het allemaal en glundert, gelukkig trots dat hij jouw vriendje is. 

Het is mooi om te zien dat ondanks dat jullie op leeftijd zijn samen op een roze wolk zitten. Jullie onder nemen veel gaan dagjes weg maken tripjes en ook de vakantie wordt gepland. En vakantie iets wat voor jou al zo lang geleden is. 

Inmiddels zijn sta-opstoel al in je woonkamer, gaan jullie samen wonen? Nee zeg je en dit was ook eigenlijk niet de bedoeling het gaat me eigenlijk veel te snel. Maar hij is zoveel hier en wil daarom in zijn fijne stoel tv kijken. Maar we blijven apart wonen hoor. Ik wil ook mijn eigen stukje vrijheid houden dus hij slaapt gewoon thuis. Ik merk dat het je steeds meer moeite kost je eigen stukje tijd te hebben, hij geeft je bijna niet de kans om alleen te zijn. 

En dan staat het noodlot toe je hebt een wondje aan je teen er komt een ontsteking bij en uiteindelijk is het resultaat en amputatie van een teen. Je bent erg overstuur en verdrietig en hebt veel pijn. Maar wel heb je een eigen super overbezorgde privé broeder die vanaf dat moment na de stoel ook bij je slaapt om je te verzorgen en uit bezorgdheid. Je krijgt uitgebreide ontbijtjes er wordt voor je gekookt, eigenlijk wordt alles gedaan en je wordt steeds afhankelijker……… 

De wond geneest slecht dat zal onder andere te maken hebben met het vele roken. Maar je gaat stoppen, het kost je moeite maar het lukt je. Met veel geduld goed en goede wondzorg lukt het uiteindelijk ook om de wond onder controle te krijgen. De wond geneest goed en samen kunnen jullie weer genieten. 

Van al wat nog komen gaat. Dan op een avond als ik je steunkousen uit kom doen zit je aan de tafel, je vriend staat er bijna stuiterend naast. Zijn ogen glinsteren een lach van oor tot oor. Ik vraag Waarom jullie zo blij zijn. Hij vraagt of hij mag vertellen …….. 

Essies wijkblogs

Esther van den Eventuin is verzorgende IG en werkzaam in de wijkzorg. Esther blogt daarover op Facebook: https://www.facebook.com/essies.wijkblogs.1/

Als vig'er in de wijkzorg neem ik jullie mee in de wereld achter de voordeur van onze cliënten in de wijk.
En deel met jullie deze bijzondere, indrukwekkende, interessante vrolijke, gezellige, ontroerende, en soms verdrietige of schrijnende momenten

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X