Die signalen van mantelzorgers zeggen alles!

Zoals jullie wellicht weten kregen wij tijdens de intelligentie lockdown vanuit onze achterban en via de hulplijnen enorm veel signalen. Deze signalen documenteerden wij in opdracht van het ministerie van VWS en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Maar wat niemand weet is dat na alle versoepelingen in mei en juni de hulpvragen bij ons bleven binnenstromen. Ondanks dat de samenwerking met het ministerie beëindigd werd, zijn we stug doorgegaan met signalen documenteren. Waarom? Omdat wij bij Mantelzorgelijk de bui al zagen hangen: Allereerst zagen wij de heftige gevolgen van de eerste golf. Een struggle voor velen en nog steeds is niet alles opgelost. En daarbovenop een grote kans op een tweede golf, met alle gevolgen van dien. Die signalen van mantelzorgers zeggen alles!

Nu de besmettingen weer toenemen, we echt in de tweede golf zitten en de coronamaatregelen verder zijn aangescherpt, hebben we besloten om op wekelijkse basis signalen te delen. We ontvingen er veel en kozen daarom voor een impactsvideo met 10 signalen per keer. Onze signalenlijsten geven namelijk veel inzicht in wat er nu bij mantelzorgers speelt en het negatieve effect van de eerdere maatregelen tijdens de intelligente lockdown.

Laat deze manier van signalen delen een duidelijke les zijn voor toekomstige keuzes van de overheid, gemeenten en mantelzorgondersteuners. Mantelzorgers hebben bij de ondersteuning maatwerk nodig en mogen niet weer aan hun lot overgelaten worden.

Eén ding moge duidelijk zijn : Zoals het er in de eerste golf aan toe ging op het gebied van mantelzorg mag wat ons betreft écht nooit meer gebeuren.

Vandaag het eerste filmpje:

Volgende week het vervolg..

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top