De zwarte bank

De zwarte leren bank die papa liet kopen voor zijn eerste verhuizing naar Lale/Breda staat pontificaal in onze woonkamer. Papa sliep er in het begin soms op maar hij heeft er amper op gezeten. En wij ook niet, veel liever gingen we buiten wandelen of op het laatst hem rondrijden in zijn rolstoel 🦽. Onze kat 🐈 Nissi vindt hem wel lekker en ligt er elke dag lekker te ….. kijken welke puber die op kamers gaat de bank van opa te zijner tijd gaat meenemen.
Rouw=rauw
Ik moet werken maar kan niet vandaag. Probeer iedere dag een ding te doen. Huil wat op de zwarte bank en na mijn kop koffie besluit ik dat het niks gaat worden vandaag. Dus geef er maar aan toe. Nog wel even de btw overmaken aan de Belastingdienst dat was het eerste wat ik bij terugkomst MOEST doen…. Gelukkig heb ik een snelle boekhouder. Mijn hoofd raast nog even door met de lijstjes die er wel zijn maar ik ga het met haken 🧢 toch proberen te sussen.
Rituelen
Aanstaande zondag is het de 40e dag dat papa is overleden. Een belangrijke dag waarin de dode wordt herdacht. Mijn tante uit Kos belt om te overleggen. Zo fijn dat zij deze last meedragen en weten hoe de rituelen zijn. Wij geven er een eigen Haagse twist aan. In naam van papa. Woensdag gaan we koken voor ouderen en maken dan ook zijn beroemde β€œopa-soep”. Daar later meer over.
Nieuwe naam FB pagina
En hebben jullie gezien dat ik de naam van de FB blog (Dagboek van een mantelzorger heb gewijzigd? Ik heb de dagen geteld sinds 2010 tot papa’s dood op 21/9 het zijn in totaal 4278 dagen geweest.β™₯️Wat een reis samen!

Fatos' vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top