skip to Main Content

De muziek zuster

Vandaag sta ik weer om 7 uur aan je deur.
Je opent na enige tijd geheel aangekleed de deur, boven hoor ik het alarm van je wekker nog af gaan.
Ik vraag mij gelijk af of je je net hebt aangekleed of dat je soms met je kleren aan slaapt……
We gaan samen weer naar boven want het is de wekelijkse douche dag, althans deze dag mag ik je begeleiden, de overige dagen heb je geen zorg, dit wil je ook niet, je wilt zelf de regie zolang mogelijk houden. Ik denk dat je ons meer buiten houdt omdat je anders bang bent dat je misschien teveel door de mand valt.
Maar je ziet er niet onverzorgd uit, op je haar na dan, want dat heb ik nog nooit anders gezien als dat het alle kanten op staat, behalve de goede. Ik moet er wel bij zegen dat ik je natuurlijk alleen eenmaal per week om 7 uur in de ochtend zie en ik ga er vanuit dat het je slaaphaar is en overdag gewoon netjes zit.
Eenmaal boven waag ik het er toch op, heb je je nou net helemaal aangekleed? Je antwoordt met ja en ik leg uit dat dat het niet heel zinvol is omdat het nu dan weer helemaal uit moet, ja zuster dat is waar……..ik denk nog steeds dat het anders zit, maar laat het in het midden.
Vandaag wil je niet je haren wassen, ook niet als ik toch wat aandring en aangeef als ik je help het zo gebeurd is, wetende dat je vorige week je haren ook niet hebt gewassen en dat het dus volgende week dan 3 weken geleden is, maar ik respecteer jouw eigen regie.
Wel zal ik het straks rapporteren, mocht ik volgende week niet komen.
Je bent ondertussen weer uit de kleren en stapt voorzichtig, wat onzeker en onhandig, over de badrand, de beugel die geadviseerd is hangt er nog niet, wel heb je een goede bad-plank waar je stevig op kan zitten.
Ik heb het niet zo op douchen in bad!
Ik sta vlak bij en houd je bij het instappen goed in de gaten.
De kraan staat al open en het water is al bijna lekker warm, als ik de sproeier wil pakken vraag je waarom ik de muziek nog niet aan heb gezet, jij bent de muziek zuster.
Ik lach en vind het mooi dat je nu zelf al om de muziek vraagt, ik zoek snel het juiste jaartal op Spotify en als de eerst tonen klinken verschijnt er een brede lach en begin je mee te zingen nadat je eerst hebt verteld wie dit liedje zingt, het jaartal en nog wat verdere informatie over de artiest.
Het is bijzonder hoeveel je van muziek en de artiesten weet uit de jaren 50.
En zuster was me haren dan toch maar, dan kan ik langer naar de muziek luisteren.
Je vertelt tijdens het douchen dat ik in de straat al bekend ben.
Bekend als de muziek zuster, je hebt het tijdens de buurtbarbecue uitgebreid aan iedereen verteld: ik heb een muziek zuster, die brengt de muziek van vroeger, de muziek die ik zo mooi vind en anders nooit meer hoor, dit vind je toch niet erg he zuster……. Nee hoor ik vind het zelfs leuk.
Gelukkig zuster, ik vind het altijd zo leuk, ik heb er de hele dag goede zin door.
Vandaag heb ik door jou de hele dag extra goede zin, wetende dat jij vandaag ook weer de hele dag goede zin hebt.

Wil je meer weten over het gebruikmaken van muziek in de zorg en waarom je eigenlijk meer muziek zou moeten gebruiken tijdens de zorg, neem dan is een kijkje op de pagina van Ignar Rip:

Essies wijkblogs

Essies wijkblogs

Esther van den Eventuin is verzorgende IG en werkzaam in de wijkzorg. Esther blogt daarover op Facebook: https://www.facebook.com/essies.wijkblogs.1/

Als vig'er in de wijkzorg neem ik jullie mee in de wereld achter de voordeur van onze cliënten in de wijk.
En deel met jullie deze bijzondere, indrukwekkende, interessante vrolijke, gezellige, ontroerende, en soms verdrietige of schrijnende momenten

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X