De kracht van vrijwilliger zijn – gastblog van Wietske Vissers

 

11798534_1129580820404588_1080281314_nIk ben Wietske Vissers.

Zelf in mijn leven gezorgd voor mijn ouders en andere dierbare mensen. Dus ik ben mantelzorger geweest, zoals we dit tegenwoordig noemen.
In deze periode van mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan met waar je als mantelzorger zoal tegenaan loopt . Die wil ik graag delen met mensen.

Ik zat eens te denken wat nou toch de kracht van vrijwilliger is. Volgens mij is de kracht dat je het vanuit je hart doet.Het is laagdrempelig, gelijkwaardig. Informeel geeft Gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Je kiest bewust om vanuit je eigen leven iets te willen betekenen voor een ander.

Een zorgvrager van mij:
“Waarom kom ik bij jouw en je vrijwilligers?
Omdat het vrijwilligers zijn, er komt iemand in mijn huis ons leven. Ik wil het zo veilig mogelijk, vrijwilliger word je niet zomaar, dit is een bewuste keuze. De vrijwilligers hebben een Verklaring Omtrent goed Gedrag(VOG), mocht er iets zijn dan kan ik terugvallen op jou. Dit is een geruststelling en geeft mij minder zorgen en geen extra energie. Wat ik merk dat de energie voor het zorgen van mijn man mij te veel gaat worden, dit komt niet door mijn man maar door zijn ziekte Alzheimer.
Ik heb geen seconde rust meer door de ziekte van mijn lieve man. Overdag niet en niet in de nacht. Al verschillende ondersteuningen ingezet, maar erg, het wordt mij toch nog te veel. “

Dit is nu precies de kracht van vrijwilliger zijn met de wetenschap ondersteund te worden door een coördinator die op de achtergrond aanwezig is.

11960171_1152899531406050_4920904987970013265_n

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top