De kermis

Als kind al was mijn moeder dol op de kermis. Tijdens een feestweek in het dorp zagen we dat er een kermis werd opgebouwd. Ze was gelijk enthousiast, maar er was helaas nog niets te zien.

Dus ben ik de zaterdag daarna met haar naar deze kermis gegaan. Ze kon natuurlijk nergens in, maar ze genoot van de herrie en de kleuren. Ze keek naar de kinderen in de draaimolen en naar de gillende mensen in een attractie. Toen bedacht ik me dat ze één ding wel kon doen. Touwtje trekken!

Zo gezegd, zo gedaan. Negen touwtjes later won ze de ‘hoofdprijs’ van de kraam. Ze mocht iets uitzoeken. Ze straalde van oor tot oor. En nu twee weken later lacht ze er nog steeds om en staat de nieuwe knuffel trots bij haar op tafel. Wat een mooie dag!

Avatar foto

Ervaringsdeskundige mantelzorger, veranderkundige/organisatieadviseur, moeder en echtgenote. Zorgt al jaren voor moeder en broer. Spreekt en schrijft over vraagstukken in het sociaal domein en mantelzorg. Rode draad is: opsporen, blootleggen, bespreekbaar maken en verbinden. Hiervoor kijkt en luistert ze met een open blik naar alle mensen en zaken die ze tegenkomt. Ze is gedreven om de positie van mantelzorgers te verbeteren en op te komen voor hun belangen. Margreet is tevens bestuurslid van onze stichting, projectleider en de schrijfster van ons MantelzorgManifest.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top