De emmer loopt over #FTD

Ik moest dus annuleren, zo vervelend om dit te doen. Het was niet anders, er was een afspraak op maandag en in het weekend, bracht hij uit, ik ga niet.
Er zijn kosten aan verbonden als je een uur van te voren annuleert. Zij weten hoe een vermoedelijke FTDer is en zij begrepen het. Geen kosten werden er in rekening gebracht. Dit wel naar voren gebracht bij mijn man, dat wij moeten betalen. Ieder dubbeltje draait hij om, maar nu was het geen probleem.
Ik kreeg een zorgconsulente toegewezen, die mij evt. tips en advies kon geven.

Samen met mijn carer hebben wij in die tussentijd, getracht om contact te krijgen met de bekendste neuroloog op het gebied van FTD. Zij heeft een brief gestuurd, gesmeekt om hulp, zelf heb ik ook apart een brief gestuurd, hoe mijn situatie was en nog steeds is.
Na 1 week had ik geen bericht, ik ben gaan bellen, heeft de neuroloog mijn mail ontvangen. Even kijken mevrouw, mogelijk is de brief niet doorgestuurd, wij zullen hem alsnog versturen. Na 2 weken, 3 weken geen bericht, van de beroemde zogenaamde vriendelijke neuroloog. Zo ook mijn carer.
Nooit hebben wij bericht terug ontvangen.
De bekende druppel begint steeds meer over de emmer te lopen. Maar er was hulp in aantocht, achteraf blij gemaakt met een dooie mus.
Ik kreeg een casemanager, wow, wat voelde dit goed aan. Eindelijk, de hulptroepen komen in actie.
Dankzij de zorgconsulente, ook al is er geen diagnose, je hebt recht op een casemanager. Zeker omdat ik al jaren in de narigheid zat en van alles had afgelopen.
Het ging niet door, te gecompliceerd.

Blij dat ik voor mijn werk de deur uit kon, nog steeds. Het is niet vol te houden, dag in dag uit samen.
Aan alles merk ik dat het minder aan het worden is, de fouten die hij met auto rijden maakt, fietsen.
Als er post kwam, waar hij een handtekening onder moest zetten, voor wat, waarom? Nou lees maar dan begrijp je het wel.
Hij begrijpt het niet, doet alsof.
Overal liggen aantekeningen, papiertjes, stapels. Wat hij op een gegeven moment weer kwijt raakte. Veel vergeten, dit sluipt er meer en meer in.
Hoe gaat dit en hoe gaat dat, mag ik dit pakken, waar is dit, weet je waar ik het heb neergelegd.
De hele dag gaat dit door, alles in de vraagvorm.

Anonieme mantelzorgers schrijven hier over hun ervaringen. Sommige verhalen zijn zo heftig dat mensen niet herkenbaar willen zijn. Op Mantelzorgelijk is dat geen probleem.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top