skip to Main Content

De Dag van de Prik

Eindelijk was het zover. De dag van de vaccinatie van mijn moeder was aangebroken. Met militaire precisie hadden we de trip voorbereid zodat we zo goed als mogelijk op pad konden. Alle paperassen waren drie keer gecontroleerd, flesjes water zaten in de tas, mondkapjes in de aanslag en de rolstoel paraat. Ruim op tijd waren we klaar en stonden we aangekleed voor het raam te wachten op de taxi. Ik kreeg een beetje een ‘schoolreisjes’-gevoel. Een beetje spannend, maar ook blij en enthousiast.

De taxi was mooi op tijd en in het zonnetje reden we rustig naar de priklocatie. We hadden echt geen idee wat we konden verwachten in de sporthal een dorp verderop. Direct bij aankomst kwamen we terecht in een goed geoliede machine van de GGD. We werden zo hartelijk en zorgzaam ontvangen en begeleid in het proces, dat ik alleen maar een diepe buiging kan maken voor al die mensen die dit mogelijk maken.

Een gastvrouw die bij ons bleef, een arts die toch nog even alles kwam checken, een prikster met aandacht voor de emoties van mijn moeder en een gerichte laatste controle. Voor we het wisten was het achter de rug. Maar wat was het vreemd om weer zoveel andere gezichten te zien. Zoveel mensen op goede afstand bij elkaar. Ik ben dat dus helemaal niet meer gewend. Het afgelopen jaar heb ik zo vaak dezelfde gezichten gezien, dat ik het bijna ontwend ben om dit soort prikkels te krijgen. Het kwartiertje na de prik heb ik dan ook echt gebruikt om naar andere mensen te kijken.

Ik zag bij hen dezelfde spanning en hoop. De hoop dat dit het begin van het einde is van de lange isolatie. Maar ook de verwarring om zoveel andere mensen te zien. Hoe raar is het om na 14 maanden te constateren dat er inderdaad een nieuw normaal is ontstaan. Daar moeten we echt zo snel mogelijk vanaf. Nog een paar maanden en dan zijn we hopelijk allemaal gevaccineerd. Ik kan niet wachten en hoop zo dat ik mijn verjaardag eind juli in de tuin kan vieren met al mijn dierbaren om me heen. Wat zou dat fijn zijn!

Avatar

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X