skip to Main Content

De blauwe ring en turkse johova’s

De blauwe 💍 ring 
Er gebeurt vanalles maar ik wil niet te negatief schrijven. De mensen in de zorg doen ontzettend hun best maar boy oh boy goede communicatie is voor een organisatie blijkbaar nog steeds moeilijk.
Plotseling een vrijwilliger
De zo goed bedoelde maar onhandige actie om een jonge Turkse vrijwilliger bij papa te laten komen. Ik weet hier niks van terwijl papa’s eigen vrijwilligers door ons ver worden gehouden. “Toevallig” maar toeval bestaat niet, ken ik deze druk bezette jongeman van drie jonge kinderen. Hij belt me met al zijn goede bedoelingen en ik bedank hem maar eerlijk gezegd weet ik niet wat ik ermee aan moet. “Ik vond het heel emotioneel” zegt hij. Ja, dat had ik hem ook kunnen en willen vertellen. De nieuwe activiteitenbegeleider legt al mijn opmerkingen vrolijk naast haar neer. Geen energie meer aan besteden.
Turkse jehova’s?
Vandaag weer lekker linzensoep gemaakt. Het eerste wat ik zie is de glimmende blauwe ring aan zijn vinger. Wat is dat dan? Ik kijk goed maar het is echt een mannenring en hij is de enige man op de verdieping. Hoe komt hij er dan aan? “We dachten van je broer” zegt de zuster…🤷🏻‍♀️Papa wordt 1/1 85 jaar hij heeft naast zijn horloges nog nooit sieraden gedragen. Weg met dat ding! Ik app een gelovige vriendin of het een souvenir uit Mekka is? Vorige week had hij nl plots ook een kralenketting. Waarom geeft iemand zoiets aan hem? En vooral wie? Hij krijgt geen bezoek dus het moet wel iemand van de verzorging zijn. Maar ik ben hier niet van gediend. Een sieraad is iets persoonlijks. Het is net als ik plots een hoofddoek zou krijgen terwijl ik dat mijn hele leven niet heb gedaan. Ik vraag of men het wil uitzoeken want zoals gezegd. Ik ben hier niet van gediend.
Verder heerlijk in de zon gewandeld en even in het café beneden gezeten. Morgen kerstlunch op zijn kamer. Daar heb ik zin in. Het is genieten als ik papa zie genieten van zijn eten.
Avatar

Fatos Ipek-Demir

Fatos' vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X