skip to Main Content

Dagboek van een mantelzorger: Vrijheid

Ik ben weer vrij om naar papa te gaan wanneer ik wil tussen 9-18u en als ik me even registreer beneden.
Ik pak wat koekjes, maak een fruitsalade en een groene salade met olijven en feta en neem de tondeuse van manlief en een schaar mee. Ik wil rustig tijd doorbrengen met hem en pak ook Rummikub in want dat vond hij vroeger fijn om te doen. Er staat veel wind dus als we niet kunnen wandelen vindt hij daarin herkenning wellicht.

Eigen wil

Hij slaapt aan tafel onderuitgezakt in zijn rolstoel. R. maakt hem rustig wakker en brengt hem naar zijn kamer. Daar geef ik hem de watermeloen🍉 en 🍑 perzik. Dat eet hij rustig op, hij wil het vooral zelf doen allemaal. Lekker eigenwijs. Heerlijk om te zien.

Kort koppie

Dan begin ik aan zijn haren voorzichtig. Oeps is wel erg kort, had opzetstuk mee moeten nemen. Papa is nu bijna net zo kaal als manlief. Maar niet slecht. Ik knip zijn oorharen en maak zijn snor korter. Stuur een foto en film naar mijn broers. Die vinden het er gelukkig goed uitzien.

Zonder rollator

Om naar buiten te gaan lopend en dus zonder rolstoel vraag ik hulp aan de verzorgsters omdat hij de vorige keer bijna viel en niet wilde opstaan. Het gaat gelukkig goed hij staat best stevig. We maken een korte wandeling want soms flinke wind. Hij loopt na een tijdje zelfs zonder rollator. Beter want hij staat dan rechter.
Voldaan en gelukkig ga ik naar huis. Papa is daar nog ergens. Beslist! En dat is zalig om te zien. Trots op hem. En dankbaar aan de verzorging.🍀
#alzheimer
#dagboekvaneenmantelzorger

Avatar

Fatos Ipek-Demir

Fatos' vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X