skip to Main Content

Dagboek van een mantelzorger – Voor het eerst weer normaal op bezoek en wandelen

Voor het eerst weer “normaal” op bezoek en wandelen
Ik moest bij binnenkomst een papier ondertekenen, mijn temperatuur werd opgenomen en ik kreeg een mondkapje die ik voor het eerst in mijn leven op heb. Het was fijn om papa te zien. De geur op de afdeling was niet veranderd helaas. Hij zat in een rolstoel met jas aan al klaar. Dat scheelde weer tijd en was lief meegedacht. Snel de tas met eten in zijn kamer en naar buiten. Zijn voeten vielen elke keer vh plankje. Klein stukje gelopen, hij zwaaide naar een man en brabbelde tegen de hondjes. Op zijn kamer hielp de verzorgster met zijn jas uitdoen. Ik vroeg of hij niet meer liep? Dat deed hij wel maar dan met begeleiding. Ik zag dat hij een nieuwe buurvrouw had. Hij genoot van de perzik en ik raasde snel door zijn kast. Een verloren gymschoen en een groene damesvest en tig lege hangers eruit gehaald. En toen was het alweer tijd. Niet teveel stilstaan bij het afscheid. Snel de lift in met de aardige vrijwilliger. Papa herkent me niet maar we hadden wel contact. Ik was de hele tijd alleen met hem maar heb hem niet geknuffeld en ook mijn mondkapje niet afgedaan. Better safe than sorry. In het park belde ik manlief en mijn broers. Alleen mijn broertje nam op die had het er moeilijk mee. Ik schrok erg van de wond op zijn scheenbeen waar een dikke korst op zit. Toen ik opkeek zag ik een groot gat onder zijn broek. Ook wat knopen weer afgetrokken. Hopelijk mag ik snel weer “normaal” naar papa om zijn nagels te knippen en zijn spulletjes op orde te houden. Maar voor nu zal ik een mail sturen, even nadenken hoe ik eea aardig kan opschrijven. Ik zie uit naar volgende week.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, zitten, boom, buiten en natuur
Avatar

Fatos Ipek-Demir

Fatos' vader heeft Alzheimer sinds 2012. Ze maken veel mee samen. Geweldige belevenissen maar vaak ook belachelijke, pijnlijke en leerzame.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X