Dagboek van een mantelzorger; Kom je me ophalen?

Kom je me ophalen in de kerstvakantie? Kunnen we lekker op pad!
Vandaag was een heel gezellige middag met papa. Zo chagrijnig als dat hij in het weekend was, zo vrolijk en helder was hij vandaag. Ik haalde hem op en besloot dit keer niet naar huis te gaan maar te gaan winkelen in Rijswijk.
In de auto vraagt hij “hoe gaat het op je werk?”.
Van binnen maak ik een vreugdedansje, wat is dit nou dat vraagt hij nooit? “Goed” zeg ik, “ik heb 2 weken vrijgenomen”.
“Oh” zegt hij “haal me dan op kind, dan kunnen we lekker op pad”.
Ik stel voor dat we naar zijn oud-collega Peter in Etten-Leur gaan en op condoleance bezoek bij de weduwe van zijn vriend en naamgenoot.
“Hoezo? Wat is er met hem?” Ik schrik want hij is in de zomervakantie overleden en ik had dat ook aan papa verteld. Ik zie hem denken, denken, denken. Hij zegt dat hij het weer weet… (of hij doet alsof, dat is altijd gissen).
“Ja en ik wil ook naar je oom/amca, dat is hoognodig, die heb ik al zo lang niet gezien”.
“Wil je naar Turkije papa?”
“Ja natuurlijk.”
“Maar kunnen we dan goede afspraken maken? Want vorige keer wilde u uw medicijnen niet en dan worden de verzorgers boos op mij”.
“Tuurlijk ga ik naar je luisteren.”
Ik word helemaal vrolijk van het idee dat we samen weer naar mijn oom en tante in Izmir gaan. Zal vanavond gelijk overleggen met Atilla en tickets gaan zoeken. Tegelijk maak ik me zorgen. Want hij is niet iedere dag zo vrolijk en helder. Maar ach dan maar even doorbijten.
We kopen schoenen – van de kinderafdeling omdat schoenen in maat 38 met klittenband nergens te vinden zijn. We passen wat petjes, want hij draagt nog steeds het oranje petje van Isover waar hij ooit werkte. Ik maak een grapje dat hij teveel reclame voor die fabriek maakt. Hij antwoordt dat ze zo goed zijn geweest voor hem. We eindigen met een sapje en chips bij de HEMA. Ja, een mooie middag! Die steek ik ook in mijn koffer met mooie herinneringen.

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top