Coronajournaal voor mantelzorgers – maandag 30 maart 2020


Aandacht in de media voor mantelzorg tijdens coronacrisis

Gister een reportage van Nieuwsuur op NPO2 over mantelzorgers in de knel door het coronavirus. Ook Mantelzorgelijk had een kleine bijdrage door onze signalen van de hulplijnen te delen. Je kunt de gehele reportage hier vanaf ca. 13:00 tot 20:00 min  terugkijken: https://www.npostart.nl/nieuwsuur/29-03-2020/VPWON_1310752

Tevens stond er gisterochtend een artikel op NOS.nl:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2328687-mantelzorgers-onder-druk-wie-zorgt-er-voor-mijn-moeder-als-ik-ziek-word.html

Thuiszorgorganisaties allemaal gestopt? Gelukkig niet!

N.a. v bovenstaand artikel van de NOS ontving ik een aardig mail van een bestuurder van een thuiszorgorganisatie uit Zuid Holland. Ik deel hem graag op deze plek, speciaal voor mantelzorgers uit de regio Rotterdam:

Beste Marjolijn,

Ik zie o.a. het bericht op de app van de NOS dat thuishulp- en thuiszorgorganisaties minder hulp en zorg gaan leveren.

Wij hebben als Thuishulp Rotterdam juist extra capaciteit gecreëerd en wij willen de mensen helpen die dat nodig hebben of wensen.

Mochten jullie mensen weten die thuis hulp of zorg nodig hebben, dan kunnen jullie ons bellen en/of laat de cliënten graag met ons bellen. Wij kunnen hen direct helpen.

Ons algemene nummer is 010-3020160. Ook kunnen jullie en cliënten rechtstreeks bellen met mij op 06-50248668 of met onze teamleider Sonia Thakoer op 06-41134958

Hartelijke groet,
Jan Willem Hoogenwegen
Thuishulp Rotterdam
Pannekoekstraat 100
3011 LL Rotterdam
010-3020160
jan-willem@thuishulprotterdam.nl
www.ThuishulpRotterdam.nl

Lees je dit bericht en weet je van thuiszorgorganisaties – die net als Thuishulp Rotterdam – nog mogelijkheden hebben om nieuwe cliënten aan te nemen of die cliënten kunnen over nemen van organisaties die inmiddels te grote personeelstekorten hebben? Laat het ons asjeblieft weten via marjolijn@mantelzorgelijk.nl. Wie weet kunnen we andere mantelzorgers in thuiszorgnood dan ook weer verder helpen..


Oproep aan jonge mantelzorgers

De sociale media loopt over van bezorgde mantelzorgers maar er is een groep die wij amper horen en dat zijn de jonge mantelzorgers.
Hoe kan het dat deze groep zich amper laat horen?
Er zijn talloze voorbeelden te noemen maar de vraag is of het wel goed gaat met onze jonge mantelzorgers? We lezen dagelijks in het nieuws dat de kans op ruzies en huiselijk geweld nu toeneemt. Wat als de druk te groot wordt in een gezin met zorgintensieve kinderen én jonge mantelzorgers?
Mantelzorgelijk zal de komende tijd deze groep graag spreken en hun signalen ook willen doorgeven aan het ministerie.

Heb jij, als jonge mantelzorger, zorgen? Wil je je een signaal afgeven aan de overheid?
Laat het ons weten via aletta@mantelzorgelijk.nl


Roep om beschermende middelen wordt groter

Steeds meer mantelzorgers melden dat hun dierbaren (vermoedelijk) corona hebben. Ooit aan mantelzorg gedaan? Want dan zou je namelijk beseffen dat die 1,5m afstandsregel pure nonsens en totaal onhaalbaar is bij de zorg voor een dierbare. Beschermend materiaal, dát is iets wat steeds meer mantelzorgers roepen via de hulplijnen. Mondmaskers – handschoenen. Voor mantelzorgers en ook voor alle onbeschermde thuiszorgmedewerkers. Om – zoals de RIVM roept – kwetsbare dierbaren te beschermen, om jezelf te beschermen én om verspreiding van corona tegen te gaan. Waarom is die maatregel er eigenlijk nog steeds niet? Ik heb werkelijk geen idee. Valt gewoonweg niet te bevatten. Het enige dat ik plechtig kan beloven is dat ik dit signaal doorgeef aan het ministerie en dat blijf doen, net zo lang tot er een oplossing voor komt!

 

Dank weer voor het lezen en hopelijk tot morgen!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top